Nieuwsbrief Vereniging tegen de Kwakzalverij

Sinds enige tijd zijn wij geabonneerd op de nieuwsbrief van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Die vereniging vindt het een goed idee als de nieuwsbrief verspreid wordt en dat doen wij dus.

09 September 2007
 Copyright 2002 Vereniging tegen de Kwakzalverij. Toestemming om te printen, en verspreiden, mits de informatie ongewijzigd blijft en voorgaande copyright boodschap zichtbaar is in alle kopieën. Wij bemoedigen het verspreiden van de digitale nieuwsbrief van de VtdK aan geïnteresseerden. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.kwakzalverij.nl
 -----------------------------------------------------------------------
 Nieuwsbrief #2007-04

 Veel juridisch nieuws ditmaal.
 Let u vooral ook op de vooraankondiging van onze jaarvergadering op zaterdag 27 oktober in Zwolle. Het middagsymposium wordt georganiseerd samen met de KNMG-afdeling Zwolle/Flevoland. U mag de discussie over dit actuele onderwerp niet missen! Noteer daarom de datum alvast in uw agenda.

 De webredactie
-----------------------------------------------------------------------
NIEUWS
Kamervragen over de affaire Sickesz
 30 Augustus 2007
 Ook in de tweede kamer is de affaire Sickesz niet onopgemerkt gebleven. Door het kamerlid Schippers van de VVD zijn een aantal vragen gesteld over de uitspraak in hoger beroep van het Gerechtshof in Amsterdam inzake de affaire M.
 Lees verder

Vooraankondiging symposium ‘De dokter, de KNMG en de alternatieve geneeskunde’.
 22 Augustus 2007
 Het jaarlijkse symposium dat steeds plaatsvindt in aansluiting op de jaarvergadering wordt dit jaar samen met het KNMG-district Zwolle/Flevoland georganiseerd en zal daarom in Zwolle plaatsvinden.De titel van het symposium, dat op zaterdag 27 oktober 2007 zal worden gehouden, spreekt voor zich en is een vervolg op het symposium van vorig jaar waar onder andere KNMG-voorzitter Holland sprak en op het debat in de kolommen van Medisch Contact naar aanleiding van de activiteiten van het ‘afvallige&  rsquo; KNMG-district VI (Rotterdam) en evenzeer naar aanleiding van Hollands samenvatting van het KNMG-standpunt over ‘complementaire geneeswijzen’ zoals hij ze noemde.
 Lees verder

Vooraanstaand jurist kritiseert arrest-Sickesz in vakblad
 12 Augustus 2007
 De Amsterdamse hoogleraar rechtsgeleerdheid E. J.
 Lees verder

Actie Steun de VtdK: de financiële thermometer
 12 Augustus 2007
 Door de uitspraak in hoger beroep in de zaak Sickesz, is de Vereniging tegen de Kwakzalverij in ernstige, financiële moeilijkheden geraakt. De verontwaardiging is groot blijkens vele, hartverwarmende steunbetuigingen die we krijgen.
 Lees verder

Vereniging in cassatie tegen arrest Amsterdamse Hof
 22 Juli 2007
 In overleg met onze raadsman mr. Vlaar heeft de Vereniging besloten in cassatie te gaan tegen het arrest van het Hof, dat de eerdere uitspraak van de rechtbank in de zaak-Sickesz vernietigde.
 Lees verder 

Amsterdamse kinderarts Ines von Rosenstiel geroyeerd als lid van de VtdK
 17 Juli 2007
 Von Rosenstiel is de drijvende kracht achter de introductie van ‘integratieve geneeskunde’ in het noodlijdende Slotervaartziekenhuis, waar zij o.a.
 Lees verder 


Chinese kruiden: nog steeds met aristolochia
 01 Juli 2007
 De meeste lezers van deze website zullen bekend zijn met het Brusselse Aristolochia drama. In De Volkskrant van 30 juni 2007 wordt verteld hoe het met deze patiënten verder is gegaan.
 Lees verder 


Word lid van de VtdK
 24 Juni 2007
 Na de recente uitspraak van het gerechtshof heeft de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) een hartverwarmende hoeveelheid steunbetuigingen ontvangen. Daarnaast hebben zich veel mensen aangemeld als nieuw lid om met ons mee te strijden tegen kwakzalverij in de ruimste zin van het woord.
 Lees verder 

Uitspraak in zaak Millecam scherpt normen aan
 23 Juni 2007
 Op 19 juni jl. deed het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (CTG) uitspraak in hoger beroep tegen drie alternatief werkende artsen die betrokken waren bij de zorgverlening aan de in 2001 aan onbehandelde borstkanker overleden Sylvia Millecam.
 Lees verder 

Artsen van Sylvia Millecam zijn dokterstitel kwijt
 20 Juni 2007
 De drie alternatieve artsen die destijds betrokken waren bij de behandeling van Sylvia Millecam zijn op 19 juni 2007 door het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg veroordeeld. De straffen zijn nog hoger dan die van het Regionaal Tuchtcollege.
 Lees verder 

De zaak Sickesz: enkele opinies
 14 Juni 2007
 Naar aanleiding van de uitspraak in de zaak Sickesz vs. Vereniging tegen de Kwakzalverij is er een aantal opinie-artikelen verschenen, hieronder een overzicht: Stichting Skepsis geeft op een .
 Lees verder

NIEUW OP DE SITE
Valse zeden
 05 September 2007
 In 2000 zond de NCRV een documentaire uit waarin een patiënte van de ‘lichaamsgerichte therapeut’ Peter Kieft over haar schokkende hervonden herinneringen vertelde en ernstige beschuldigingen uitte tegen haar familieleden. Wat lichaamsgerichte therapie precies inhoudt is onduidelijk.
 Lees verder 

Prescan: APK keuring van het lichaam
 30 Juli 2007
 Op de website van Noorderlicht is een kritisch artikel te vinden over de praktijk van het ongericht screenen op afwijkingen, waaraan onder andere het bedrijf Prescan zich schuldig maakt. Vanwege deze praktijk werd Prescan al in 2004 door ons genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs.
 Lees verder 

Roy Martina doet een heel klein stapje terug
 22 Juli 2007
 Kort geleden werd bij de Reclame Code Commissie (RCC) een klacht ingediend tegen reclame-uitingen van de alternatieve arts Roy Martina op zijn website .
 Lees verder 

Bijna-nieuwsbank.nl
 29 Juni 2007
 Een jaar geleden viel ons het zogenaamde interactief Nederlands persbureau Nieuwsbank.nl op wegens uiterst dubieuze berichtgeving over tuberculose en vogelgriep.
 Lees verder 

Von Rosenstiel over integrale geneeskunde in het Slotervaartziekenhuis
 13 Juni 2007
 In het Algemeen Dagblad van dinsdag 12 juni staat een interview met Ines von Rosenstiel de voorvechtster van de integrale geneeskunde of zoals zij het noemt, integratieve geneeskunde, in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Zij zegt dat patiënten als aanvulling op de reguliere zorg onder andere yoga en aromatherapie krijgen aangeboden.
 Lees verder 

VVD: bedevaart naar Lourdes uit zorgpolis
 12 Juni 2007
 Al geruime tijd maakt de Vereniging tegen de Kwakzalverij bezwaar tegen de zogenaamde koppelverkoop van alternatieve behandelwijzen in de aanvullende pakketten van zorgverzekeraars. Het is namelijk bijna onmogelijk om een aanvullende pakket te kiezen zonder vast te zitten aan een vergoeding van alternatieve behandelwijzen.
 Lees verder

16-09-2007 13.39 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere