Gristenhonden willen media dwingen tot zelfcensuur

Stommeling Jones
'ChristenUnie: mediacode tegen ranzige programma's', aldus de krant voor godsdienstwaanzinnig Nederland.
"EDE - Gisteren presenteerde de partij een boekje met daarin een serie van aanbevelingen om dat mogelijk te maken. ,,De overheid is buitengewoon slap geweest''. Zo typeert de ombudsman van de NOS Ton van Brussel het mediabeleid van de afgelopen decennia. ,,De overheid heeft zich 34 jaar lang in de hoek laten zetten door de journalistiek. Zodra de overheid wat wilde doen aan regulering begonnen zij te schermen met de vrijheid van meningsuiting. Gelukkig is het tij nu aan het keren''."
Wel godverdomme. Ton 'de godsdienstwaanzinnige lul' van Brussel heeft gewoon zijn bek te houden. Wat is dat trouwens, "ombudsman van de NOS"? Ongetwijfeld een te dik betaalde ambtenarenbaan.
"De partij pleit daarin voor het invoeren van een 'mediacode'. In deze code worden afspraken gemaakt over de inhoud van televisieprogramma's. Bijvoorbeeld dat er in bepaalde programma's niet gevloekt mag worden en dat het tonen van extreem geweld in televisieseries wordt vermeden. Deze serie afspraken moet volgens de ChristenUnie voorkomen dat programma's zoals De Gouden Kooi ooit nog op de buis verschijnen."
Wel godverdegodverdegodver. Er mag gewoon in alle programa's gevloekt worden en als je daar op grond van je persoonlijke vorm van godsdienstwaanzin niet tegen kunt dan zet je je televisie godverdomme maar uit.
"Volgens de schrijver van het boekje, Rob Nijhoff van het wetenschappelijk bureau van de partij, is het zo dat de overheid nu snel een stok achter de deur moet zetten, zodat mediabedrijven zelf met een mediacode komen."
Botte chantage dus. Daar houden die smerige gristenhonden wel van.
"Vertrouwen heeft hij wel in PvdA-minister Plasterk. ,,Ik heb begrepen dat hij al langs omroepen is geweest om te zeggen 'of jullie komen met voorstellen voor een code, of ik ga het bij wet regelen'.''"
Wij hebben geen enkel vertrouwen in Plasterk (zie Ronald 'de atheïstische gristenhond' Plasterk heeft het druk). Laat die gristenhonden zich godverdomme lekker met hun eigen zaken bemoeien.Plaatje

27-09-2007 06.27 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere