Toneelstuk voor kabinet en partij

Stommeling Jones als kamerclown
De De Telegraaf had vanochtend een stukje onder de titel 'Coalitie in crisisberaad'. In dit stukje was onder andere te lezen dat minister Piet Hein 'een plaat voor me harses? Moi?' Donner "in de avonduren hoogstpersoonlijk naar de werkkamer van PvdA-vicefractievoorzitter Mariëtte Hamer [kwam] in een poging de angel uit het conflict te halen".

Hahahahahaha. Snort. Snif. Gniffel. Dat is toch wel een van de betere grappen van de laatste weken. Er is namelijk helemaal geen sprake van een conflict. Minister Donner is van begin af aan alleen voor de vorm bezig met zijn onsmakelijke gemorrel aan het ontslagrecht. De mannenbroeders Bos, Balkenende en Rouvoet hebben het immers reeds bij het begin van de coalitieonderhandelingen op een vies akkoordje gegooid met betrekking tot het referendum tegen de Europese Grondwet, maar de smeerkezen zagen nog net wel dat de PvdA onder luid hoongelach te gronde zou gaan als de belachelijke ommezwaai van die partij niet zogenaamd gecompenseerd zou worden door een zogenaamde overwinning in een zogenaamd belangrijke zaak.

Balkenende en Rouvoet waren voor de ondergang van de PvdA wel te porren, maar Wouter Bos vond dat net iets te ver gaan en heeft zich vervolgens het kabinet in laten piepelen ("Kom op Wouter, joh. Dan laten we Donner de slavernij opnieuw invoeren en dan zegt jouw partijtje dat dat niet mag en dan zegt Donner dat het toch moet en dan doet hij het toch niet, zodat jouw partijtje gewonnen heeft en dan vieren al die domme mensen die op jou gestemd hebben feest en dan vergeten ze dat het referendum tegen de Europese Grondwet niet doorgegaan is en dan is iedereen blij." "Nou, goed dan").

Vandaar Donner's eindeloze gezeik over helemaal niets. Zijn bezoek aan "PvdA-vicefractievoorzitter Mariëtte Hamer" was dan ook niet bedoeld om "de angel uit het conflict te halen", maar om nogmaals te bevestigen wat iedereen al lang weet: de PvdA "krijgt zijn zin" en kan dat gebruiken als rechtvaardiging voor het kiezersbedrog. Alles bij elkaar is het niets meer of minder dan een slecht toneelstuk voor een kabinet en een politieke partij. De kiezers worden bedrogen en de gristenhonden van het CDA zijn de grote winnaars.

Het enige positieve is dat het allemaal zo doorzichtig is dat de PvdA zijn geloofwaardigheid voor lange tijd kwijt is. Aangezien Balkenende slechts één kunstje beheerst, te weten het de grond in rijden van zijn kabinet, hoeven we geen jaren meer te wachten op een echte crisis en vervroegde verkiezingen. De PvdA zou dan een lijstverbinding kunnen aangaan met D66, hoewel het probleem in dat geval zal zijn wie van beide partijen die ene zetel mag bezetten.27-09-2007 19.32 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere