Mevrouw de Somalische leugenaarster is terug

Stommeling Jones als kamerclown
De laatste keer dat wij over mevrouw de Somalische leugenaarster schreven, was in het stukje 'Loog Ayaan Hirsi Ali ook over vluchtmotief?', het stukje 'Niet banggemaakt' van onze vaste columnist (waar is die eigenlijk? Zijn vakantie zit er nou toch zo langzamerhand wel op, lijkt ons) niet meegerekend.

Wij waren reuzeblij dat mevrouw de Somalische leugenaarster was opgesodemieterd en wij hadden gehoopt nooit meer iets van haar te horen, maar onze hoop is weer verscheurd. Het is een heel besluit, maar nu is Sonja aan de beurt (neemt u ons niet kwalijk. Wij zijn een van de weinige Nederlanders die de Dodenrit paraat hebben). Onze hoop bleek vergeefs, met andere woorden.

Het kreng is terug, of zoals ze in haar voormalige nieuwe vaderland zeggen: "The bitch is back". Wat blijkt namelijk? Tot op heden heeft de Nederlandse staat, wij dus, voor haar beveiliging betaald. Dat is al je reinste flauwekul, zelfs op Nederlandse bodem, maar helemaal in de Verenigde Staten. Nu willen de Verenigde Staten volkomen terecht de beveiligingskosten niet op zich nemen en dus is mevrouw de Somalische leugenaarster teruggekomen om op onze kosten onder te duiken. Daar zijn wij niet blij mee. Wij waren namelijk blij dat we van haar af waren.

Femke Halsema was alweer meteen met haar zeurstem op de radio te horen, want Grien Louche (als u een betere woordspeling met Groen Links hebt, horen wij dat graag. Deze was een beetje een haastklus) heeft meteen een spoeddebat over de kwestie aangevraagd. "Goed zo", zult u zeggen, doch u vergist zich. Femke Halsema en de haren willen namelijk een beetje gaan zitten zeiken over de vraag waarom de reeds eerder uitgebreid geflopte Hirsch Ballin niet meer voor de beveiliging van mevrouw de Somalische leugenaarster wil betalen, terwijl de werkelijke vraag is, waarom we er zo lang voor betaald hebben. Dat had niet gehoeven.

Gelukkig zou ook zomaar kunnen blijken dat een meerderheid van de kamer ons standpunt deelt en de minister opdraagt de beveiliging onmiddellijk stop te zetten. Hierop kan mevrouw de Somalische leugenaarster dan weer de wijk nemen naar de Verenigde Staten, waar ze in alle anonimiteit oud kan worden. Oho! Wacht eens even! Nu snappen wij het: ze is gewoon teruggekomen omdat ze bezig was in de vergetelheid te raken en op deze manier weer even in de belangstelling staat. Een reden te meer om haar meteen terug te schoppen over de grote plas.01-10-2007 19.07 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere