PvdA bereidt verder kiezersbedrog voor op de Antillen

Stommeling Jones als kamerclown
De kiezersbedriegers van de voormalige PvdA weten van geen ophouden. Toen men het nieuwe referendum tegen de Europese Grondwet had tegengehouden, liet men zogenaamd uitlekken dat men in ruil daarvoor zou zorgen dat de gevaarlijke gek Donner met zijn godsdienstwaanzinnige klauwen van het ontslagrecht zou afblijven.

Natuurlijk geloofde geen redelijk denkend mens deze berichten en wij, die zelden op een redelijke gedachte te betrappen zijn, moesten er alleen maar heel hard en cynisch om lachen. Het was geen vreugdevolle lach, dat snapt u wel. En wat lezen wij vandaag in de De Telegraaf? De kiezersbedriegers van de voormalige PvdA gaan het vieze zaakje rondmaken op de Antillen.

In dit jaargetij zitten er sowieso altijd veel kamerleden op onze kosten lekker te zuipen in de Antilliaanse zon en dit jaar gaan ze ons daarbij nog harder uitlachen dan anders. De De Telegraaf heeft erboven gezet, op pagina 3, onderaan, rechts van het midden: 'Topoverleg ontslagrecht onder Antilliaanse zon'. "Topoverleg"? Hoezo "topoverleg"? De voormalige PvdA had het toch van de kalender geschrapt weten te krijgen?

Natuurlijk niet. De voormalige PvdA heeft alleen maar geprobeerd de suggestie te wekken dat het kiezersbedrog geen gewoon kiezersbedrog was, maar een slim onderdeel van een moeilijke ruilhandel. Wij lezen:

"CDA en PvdA gaan onder de Antilliaanse zon zoeken naar een oplossing voor de impasse rond het ontslagrecht. De fractievoorzitters van de twee regeringspartijen willen de rondreis langs de Caribische eilanden gebruiken om ver weg van het Binnenhof een uitweg te vinden voor het slepende conflict."
Denken ze nu echt dat wij achterlijk zijn? Vermoedelijk wel. Wij hebben echter van onze bronnen in de wandelgangen vernomen dat Pieter van Geel en Jacques Tichelaar het allang op een akkoordje gegooid hebben, waarbij het CDA zogenaamd iets gaat inleveren en de voormalige PvdA nog even voor de camera's mag dreigen met de val van het kabinet.
""We gaan verkennen wat de fracties als oplossing zien", aldus CDA-fractieleider Pieter van Geel op Curaçao, waar de fractievoorzitters van de Tweede Kamer maandagmiddag arriveerden voor een tweeweekse reis langs alle zes eilanden."
Zie je meteen dat zo'n vakantiereisje slechts een vakantiereisje is. Met de Antillen heeft het allemaal al helemaal niets te maken.
"Van Geel wil de komende dagen in alle rust met PvdA-collega Jacques Tichelaar praten over mogelijke oplossingen in het taaie dossier."
Lekker lui achterover op de ligstoel, alcoholische versnapering bij de hand en dan maar moppen tappen. "Hoeveel kiezers zijn er nodig om een gloeilamp te verwisselen?" "Geen idee. Hoeveel kiezers zijn er nodig om een gloeilamp te verwisselen?" "Nul. Kiezers kunnen helemaal geen gloeilamp verwisselen, daar zijn ze te stom voor. Ze stemmen op degene van wie ze hopen dat hij wel een gloeilamp kan verwisselen en die verdomt het dan gewoon, zonder dat de kiezer het door heeft." Een ongelofelijk slechte mop, maar ja, kamerleden en gevoel voor humor gaan nu eenmaal niet samen.

Van Geel en Tichelaar hebben het zaakje dus allang geritseld, om daar even op terug te komen, maar Van Geel doet net of dat nog moet gebeuren:

""Omdat de PvdA-fractie zich zo scherp heeft uitgesproken, kan je niets regelen zonder overeenstemming op fractieniveau", stelt hij."
HAHAHAHAHAHA. Die vinden wij een stuk beter dan die vorige. Jammer dat het niet grappig bedoeld was.
"De PvdA-fractie dreigde onlangs met een kabinetscrisis als CDA-minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) zijn plannen voor versoepeling van het ontslagrecht niet zou afzwakken."
Dombo
Wat nou "afzwakken"? Die plannen moeten gewoon overboord en minister Dombo moet opsodemieteren. Die man is niet alleen verminderd toerekeningsvatbaar, maar nog een waardeloze minister ook.

Het CDA en de voormalige PvdA gaan trouwens in de tropenzon ook even beklinken dat het Nederlandse leger nog tientallen jaren in Afghanistan blijft, alwaar het Nederlandse leger niets te zoeken heeft.

"Ook het aanstaande besluit over mogelijke verlenging van de missie in Afghanistan zal ter sprake komen op de Antillen."
En het dan nog gek vinden dat het 'vertrouwen in de politiek' tot een absoluut dieptepunt gedaald is.

24-10-2007 11.04 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere