Stommeling Jones deelt Nederland op

Stommeling Jones met een helm op
Zoals u misschien weet, zijn verschillende redactieleden van het I.G.L.O.log onder verschillende namen gebannen van de webzijde NUjij.nl. Dat weerhoudt ons er niet van zo nu en dan op genoemde webzijde te reageren.

Zo ook nu. Bij het stukje 'Duizenden Turken demonstreren in Utrecht' had iemand die zich 'Indigo1' noemde, als volgt gereageerd:

"Turken zijn trots, en hebben een rijke geschiedenis, vind je het gek dat de Nederlanders dat Nederlanders dat niet kunnen begrijpen, ze hebben beide namelijk niet..."
Die konden wij hebben, dachten wij, en daarom riposteerden wij onverwijld aldus:
"Indigo1 moet een lesje geschiedenis hebben, denk ik. Ten eerste hebben de Nederlanders wel degelijk een rijke geschiedenis en wel zodanig rijk dat we nu nog teren op de inkomsten uit die geschiedenis, terwijl het zielige Turkije toch eigenlijk gewoon een ontwikkelingsland is, waar nu ook nog een stevige beweging richting middeleeuwen is ingezet.

Ten tweede stel je als land niet zo gek veel voor als je je voor de poorten van Wenen laat wegslaan door een Poolse koning. Zeg nu zelf.

Of Turken trots zijn, weet ik niet. Ik ben een Nederlander en ik heb geen enkele reden om trots te zijn. Als de Friezen, de Limburgers, de Twenten, de West-Friezen, de Zeeuwen, de Hollanders, de Utrechters (en de Utrechtenaren), de Brabanders, de Groningen en de Drenten zich nu van Nederland willen afscheiden, zie ik geen enkele Nederlander de straat op gaan om daar tegen te demonstreren.

Waarom die Turken zonodig Koerdistan bezet willen houden, ontgaat mij dan ook volkomen."

U vraagt zich nu natuurlijk af wie "de Groningen" zijn, maar dat is gewoon een tikfout. Wie die Poolse koning was, zijn wij ook even vergeten, maar de boodschap is hopelijk duidelijk.

[NOOT VAN DE GROTE VRAGER:] Die Poolse koning was Jan Sobieski.28-10-2007 18.51 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere