Fietsverlichting als melkkoe

'Fietsverlichting op kleding levert boete op ', lazen wij. Dat stond er ook.
"DEN HAAG - De politie zal dit najaar strenger controleren op fietsverlichting. Daarbij worden draagbare lampjes die aan kleding of tassen bungelen niet meer geaccepteerd. Ook knipperende fietsverlichting kan een boete opleveren."
Sinds een onzer redacteuren in het bijzijn van een onzer Vissticks na betrapt te zijn op geen licht op de fiets een geslaagde, zij het ietwat overdreven, imitatie weggaf van een woedende Basil Fawlty op speed, als gevolg waarvan hij bijna met gierende banden en loeiende sirene werd afgevoerd, moeten wij van uw en onze captain onze fietsverlichting in orde hebben, dus in eerste instantie dachten wij dat ons bij deze nieuwe belastinginningsactie (de verlichtingsbelasting, wat iets anders is dan belastingverlichting) niets kon gebeuren.

Toen lazen wij dit: "Voor moet wit licht zitten en achter rood." En toen werden wij boos. Wij menen namelijk te weten dat er voor ook geel licht mag zitten, volgens de wegenverkeerswet. Wij hebben zelf voor een lampje dat zo donker geel is dat de politieman die zijn bonnenboekje vol moet hebben licht (hahahahahaha. Een woordgrapje. Sorry) de neiging gaat vertonen het oranje te noemen en ons op de bon te slingeren.

Daarop zal hij ons ongetwijfeld om legitimatie vragen die wij nooit bij ons hebben en dan zijn de poppen aan het dansen. Indachtig eerdergenoemd voorval gaan wij ons niet opwinden ("het was genant", aldus de getuige), maar wij gaan ook niet betalen. Aangezien ons lampje technisch in orde is, is de vraag naar legitimatie in dat geval niet legitiem geweest en hoeven wij de aanpalende boete dus ook niet te betalen. Als de rechter er anders over denkt, gaan wij in hoger beroep, in cassatie en via de Hoge Raad Europa in. We gaan vast wel verliezen, maar we zorgen er daarbij wel voor dat deze flauwekul de staat in ons geval meer kost dan het oplevert. Desnoods laten we Stommeling Jones de ruiten van het ministerie van Verkeer en Waterstaat ingooien.30-10-2007 09.31 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere