Bijbel overleeft bijbeltest niet

Stommeling Jones
Ergens op internet lazen wij dat Staphorst "de nationale bijbeltest" gewonnen zou hebben. Of woorden van gelijke strekking. Hierdoor aangemoedigd bedachten wij ogenblikkelijk onze eigen bijbeltest en u raadt het al, die hebben wij gewonnen.

Onze test was betrekkelijk eenvoudig. Om te beginnen hebben wij een staaf dynamiet genomen, die wij in het midden van de bijbel hebben aangebracht. Als wij zeggen "in het midden" bedoelen wij natuurlijk niet precies in het midden, doch tussen het oude en het nieuwe testament, een puur symbolische en derhalve nietszeggende plek. Het had ook een paar pagina's eerder of later gekund, derhalve.

Vervolgens hebben wij de bijbel, ter verhoging van de testvreugde, geheel in isolatieband (kan ook 'duct tape' geweest zijn, maar zeker geen 'duck tape', want er kwam geen eend aan te pas. 'Duck tape' is Nederlands voor 'duct tape', denken wij, doch dit terzijde) gewikkeld, waarbij wij er op hebben gelet dat het goed strak zat.

Hierna hebben wij de bijbel op het strand tot ontploffing gebracht. Zoals u waarschijnlijk al begrepen had, overleefde de bijbel dit niet. Wij hebben de snippers bijeen geharkt, wat nog best lang duurde, daar wij ruim voldoende dynamiet genomen hadden en dus een groot strandoppervlak moesten aanharken. Daar hadden wij niet goed genoeg over nagedacht. Sorry.

De bijeengeharkte bijbelfragmenten hebben wij met benzine overgoten en in brand gestoken. Ook hiertegen bleek de bijbel niet bestand. Met de as hadden we nog best iets leuks willen doen, maar er stak een stevige bries op en voor wij er erg in hadden, was de as weg. Hierop concludeerden wij dat de test afgelopen was. De foto's zijn helaas mislukt, dus daarom plaatsen wij ter illustratie onderstaand plaatje van een paar dolfijnen. Het oog wil ook wat, per slot van rekening.Plaatje30-10-2007 23.40 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere