Hij was maar een clown

Stommeling Jones
'Franck Grandel, de komische grabbelaar', schreven wij iets meer dan twee jaar geleden. Raaienswat?

Oftewel: Franck Grandel heeft tezamen met twee anderen te horen gekregen dat hij geen contractverlenging krijgt. Wij zijn daar niet echt rouwig om, maar kijken er, zoals u begrijpen zult, ook absoluut niet van op. Twee jaar geleden citeerden wij, met nauw verholen vermaak (geen leedvermaak, want zo zijn wij niet), de toenmalige trainer Foeke Booy:

"Volgens trainer en technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht is Grandel aangetrokken voor het eerste team. ,,Hij is een aanvallende keeper, die zeer atletisch is en veel rust uitstraalt.''"
Dat atletische hebben wij wel gezien, dachten wij, maar die rust zagen wij er echt niet aan af.

Het kan ons niet zo veel schelen dat Grandel nu kan wieberen (als hij maar niet naar Go Ahead Eagles gaat, want wij zijn wat dat betreft congenitaal behept, maar dat is een heel ander verhaal), maar één ding vinden wij oprecht jammer: Grandel heeft die legendarische derde reservekeeper van Velox 10 nooit geëvenaard. Wij schreven namelijk:

"Wij zijn reuze benieuwd wanneer Grandel [...] een poging gaat doen de legendarische derde reservekeeper van Velox 10 te evenaren: die had ooit drie bewegingen nodig om een onschuldige terugspeelbal over zijn eigen hoofd heen achter zijn rug in zijn eigen doel te werken."
Pogingen genoeg, dat wel, maar die vent van Velox 10 was echt slecht, terwijl Grandel het eigenlijk best kan, als hij zijn dag heeft. Bij FC Utrecht heeft hij te vaak zijn dag niet gehad. Hij was maar een clown, als het ware. En aangezien clowns toch nooit echt grappig zijn, zullen wij hem niet missen. Voor alle mensen die nu aan het lied van Ben Cramer denken, zeggen wij nu even luid en duidelijk over Grandel: Hij was maar een clown, maar daarom hoeft hij nog niet dood. Sterker nog, als hij naar Ajax gaat, gunnen wij hem dat van harte.

02-11-2007 22.47 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere