De ene huurmoordenaar is de andere niet

De AIVD wil graag een serieuze spionageclub zijn, alsmede een antiterreurorganisatie en een echte geheime dienst. Dat gaat ze natuurlijk niet lukken, maar dat hebben ze nog niet door en dus zijn ze op alle terreinen actief aan het werven.

Enige tijd geleden had genoemde dienst zelfs een advertentie geplaatst, waarin men sollicitanten wierf voor de positie van huurmoordenaar. Er reageerden verrassend veel mensen, waarvan er een hoop afvielen omdat ze het ook wel gratis wilden doen, maar dan alleen als ze zelf het slachtoffer mochten kiezen. Dat telt natuurlijk niet.

Na de sollicitatiegesprekken, de selectie, de training en de oefentoetsen waren er voor de laatste test nog drie kandidaten over, zijnde twee mannen en een vrouw. Om huurmoordenaar te kunnen zijn moet je bikkelhard wezen en de uit te voeren opdracht was dan ook niet mals.

De eerste kandidaat, een van de mannen, werd naar de examenruimte geroepen, alwaar hij werd geconfronteerd met een instructeur en een dichte deur. "Achter deze deur zit je vrouw", aldus de instructeur. "Jij gaat nu naar binnen, schiet haar dood en komt weer naar buiten. Duidelijk? Duidelijk." "U doet mij denken aan mijn oude leraar Engels", zei de kandidaat, "die zei ook altijd 'Duidelijk? Duidelijk.', maar afgezien daarvan: het is mij nu duidelijk dat ik toch niet geschikt ben. Ik kan het niet en ik ga het niet proberen ook. Goedenmorgen, goedenmiddag, goedenavond en welterusten. Ik ben weg. Stelletje idioten."

Kandidaat nummer twee, ook een man, werd naar voren geroepen. "Achter deze deur zit je vrouw, hier heb je een geladen revolver, ga naar binnen, schiet haar dood, kom naar buiten, klaar. Duidelijk? Duidelijk." "U doet mij denken aan mijn oude leraar Engels", aldus kandidaat nummer twee, "die zei ook altijd 'Duidelijk? Duidelijk.'" "Interesseert me geen reet", zegt die instructeur, "ga je het doen?" "Ja", zegt die kanditaat. Hij gaat naar binnen. Vijf minuten later komt hij huilend weer naar buiten: "Ik kan het niet, ik kan het niet, ik kan het niet. En ik wil het niet meer ook. Hier heb je je revolver. Doe er iets leuks mee, ik ben weg."

Afijn, de laatste kandidaat, die vrouw dus, mag het gaan proberen. De instructeur zegt: "Achter deze deur zit je man, hier heb je een geladen revolver, ga naar binnen, schiet hem dood, kom naar buiten, klaar. Duidelijk? Duidelijk." De vrouw wil naar binnen gaan, zegt die instructeur: "Jij hebt zeker geen Engels gehad op school." Zegt die vrouw: "Hoe weet je dat?" Zegt die instructeur: "Daarvoor zijn wij nou een geheime dienst. Wij weten alles."

Maar goed, daar ging het niet om en die vrouw gaat naar binnen. Vrijwel onmiddellijk zijn er zes schoten te horen, wat wel klopt, met zo'n revolver. Waarom ze bij zoiets niet een modern pistool gebruiken, is niet geheel duidelijk, maar dat zal wel zijn omdat het allemaal niks mag kosten en bovendien is dat de test niet, doch dit terzijde.

Na de schoten wordt het even stil, er kraakt iets, er klinkt een vreselijke hoop herrie en er is daarbinnen duidelijk van alles aan de hand. Na verloop van tijd wordt het stil en die vrouw komt naar buiten. Zegt ze tegen die instructeur: "Jullie hadden me godverdomme best mogen vertellen dat dat ding geladen was met losse flodders. Het dondert verder niet, maar dan had ik niet eerst hoeven schieten en had ik hem meteen kunnen doodslaan met de stoelpoot."02-11-2007 23.55 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere