Peter Korrel Nederlands Quizkampioen

Bij het Nederlands Quizkampioenschap in Zetten is Peter Korrel Nederlands Quizkampioen geworden.

Onze vaste columnist heeft ook meegedaan en is als tiende geëindigd. De kampioen van vorig jaar, Guido Derksen, werd negende. Weliswaar hadden onze vaste columnist en de heer Derksen evenveel punten, maar bij de 'exaequobreker' zat de heer Derksen dichter bij het juiste antwoord dan onze vaste columnist.

Het betrof hier het NK-Quizzen individueel en teams, georganiseerd door de Stichting QuizOrganisatie Nederland, die deel uitmaakt van de International Quizzing Association en internationaal bekend staat als 'International Quizzing Association Netherlands'.

Het was de tweede editie van het Nederlands Kampioenschap. De nummer twee van vorig jaar, Derk de Graaf, bij internationale wedstrijden vaak de beste Nederlander, werd ook dit jaar nummer twee en de opmerking van onze vaste columnist dat Derk de Graaf dientengevolge aanspraak mocht maken op de bijnaam 'De Poulidor van het Nederlandse quizgebeuren' viel niet in goede aarde.

Behalve dat de kampioen van vorig jaar en onze vaste columnist het zelfde aantal punten hadden, bleken ze ook nog een aantal vragen op exact dezelfde manier fout beantwoord te hebben. Ook kunnen zij zich beiden tooien met de titel ENQ, met dien verstande dat die bij de heer Derksen staat voor 'Eerste Nederlandse Quizkampioen' en bij onze vaste columnist voor 'Eerste Nederlandse Quizhooligan' (mocht u indertijd het EK in Gent hebben meegemaakt, dan weet u hoe dat komt).

De volledige officiële uitslag van het gebeuren (er was ook nog een beste dame, dachten wij, en bij de teamquiz werd het gelegenheidsteam met onze vaste columnist derde) zal eerdaags wel op de SQONwebzijde verschijnen. Allen daarheen.03-11-2007 23.56 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere