Poepo de Clown

Stommeling Jones
Alle kabinetten Balkenende hebben iets van een ongeorganiseerd circus. De anarchie van de Marx Brothers zonder de humor en de intelligentie, terwijl het ook niet zozeer anarchie is, als wel desorganisatie.

Van het huidige griezelkabinet weet iedereen van meet af aan dat het de rit niet gaat uitzitten en de vraag is niet of het valt, maar wanneer. De bookmakers nemen er geen weddenschappen meer op aan, tenzij je bereid bent genoegen te nemen met een inzet van één tegen tien (oftewel: voor iedere ingelegde euro krijg je, bij winst, tien cent terug).

Het is een circus, maar geen goed circus. De verschillende 'artiesten' kennen hun kunstjes niet en de spreekstalmeester is het spreekstallen niet meester. Hierdoor bestaat het repertoire vooral uit ongewilde clownsacts. Ongewild door de clowns zelf en ongewenst door het publiek. Als Circus Balkenende zich niet aan het publiek had opgedrongen, had het trouwens niet eens publiek gehad, doch dit terzijde.

Het nadeel van de kabinetten van Jeepee Kreukel is, dat ze zich niet lenen voor satire. Ze zijn erger dan de slechtste grap die je er over kunt maken en de leukste grappen verzachten het leed niet. Wat je namelijk ook doet, Jeepeetje en de zijnen gaan gewoon door. Toch hebben wij, omdat wij ook moeten leven en uw en onze captain ons stimuleert tot bijschnabbelen (hij betaalt zo weinig dat we wel moeten) nu een televisieformat uitgewerkt voor een satirisch programma dat zich bezighoudt met de Nederlandse politiek.

Het programma heet 'Poepo de Clown'. Poepo zal iedere week de actuele stand van zaken in de Nederlandse politiek bespreken en schijten op alles wat er volgens hem het beschijten waard is. Wij hebben inmiddels een aantal productiebedrijven en omroepen met ons voorstel benaderd en de eerste afwijzing is al binnen. Het desbetreffende productiebedrijf vond het op zich een aardig idee, maar wilde graag afwachten tot er een ander kabinet was:

"Op dit moment voorzien wij dat wij reeds bij de eerste aflevering problemen krijgen met de strontproductie, zelfs als wij gebruik maken van nepstront."
Daar zit helaas wel iets in.

06-11-2007 08.59 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere