Leerlingen willen les

Alle leerlingen die wij spreken die op de een of andere manier al het slachtoffer zijn geweest of dat nu zijn van het 'Nieuwe Leren' (GATSIE!) of Competentiegericht Onderwijs (GATSIE!) vertellen ons zonder uitzondering hetzelfde.

Ze willen het niet. Ze willen "gewoon les". Met "gewoon les" bedoelen ze de situatie waarbij iemand die op zijn minst kan doen alsof hij ervoor doorgeleerd heeft, voor de klas staat en kennis overdraagt. Onderwijs dus.

De leerlingen willen het, hun ouders willen het en de docenten willen het. De enigen die het niet willen zijn het ministerie van onderwijs (onze vaste columnist heeft nog geprobeerd de minister op andere gedachten te brengen, maar dat is niet gelukt), de schoolboekenindustrie en exdocenten en exonderwijsmanagers die nu met vage bedrijfjes "materiaal ontwikkelen voor" en "advies geven over" Competentiegericht Onderwijs en het 'Nieuwe Leren'. En het APS natuurlijk.

Mocht u in de krant lezen dat het 'Nieuwe Leren' of het CGO "werkt" en dat "de leerlingen" of "de docenten" er blij mee zouden zijn, dan weet u één ding zeker: men probeert u te belazeren.



09-11-2007 06.25 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.



Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere