Rogier Havelaar leeft nog

Stommeling Jones
'CU-jeugd verwijt partij gebrek aan regie', aldus de krant van godsdienstwaanzinnig Nederland. Nu interesseren de godsdienstwaanzinnige volgelingen van André 'alle kinderen in opvoedingskampen' Rouvoet ons niet bijzonder, maar in de eerste alinea lazen wij de naam Rogier Havelaar en die kwam ons bekend voor.
Jeugd dient den heere - alle kinderen in opvoedingskampen
Wij hoefden niet eens zo erg diep in ons geheugen te graven om er achter te komen waar wij die namen van kenden. Hij is namelijk een aantal keren genoemd op het I.G.L.O.log en wel in de stukken 'Godsdienstwaanzinnige klaagt GeenStijl aan', 'Godsdienstwaanzinnige beschuldigd van dronkenschap' en 'Puberlog GeenStijl blijft godsdienstwaanzinnige pesten'.

Het artikel in de krant van godsdienstwaanzinnig Nederland gaat over de kwestie Lont. U weet wel. Yvette Lont is die latente lesbiënne die iets tegen homo's heeft. Uit het stukje blijkt niet of Rogier 'ik zou best zo'n opvoedingskamp willen leiden' Havelaar ook iets tegen homo's heeft, maar wel dat hij dezelfde enge dictatoriale trekjes heeft als zijn grote godsdienstwaanzinnige voorman.

Rogier wil namelijk dat de landelijke partijtop zich bemoeit met elke godsdienstwaanzinnige scheet die de gemeenteraadsleden namens de partij denken te moeten laten. Aldus:

"Er had krachtig ingegrepen kunnen worden in de richting van de media [...] en Slob had direct contact kunnen zoeken met Lont en de media om de ChristenUnie-lijn duidelijk te maken. [...]'' Havelaar verwijt Rouvoet dat hij de ChristenUnie niet echt leidt. ,,Veel verder dan het aflopen van de halfjaarlijkse congressen komt hij niet.''"

Havelaar heeft waarschijnlijk een Iznogoudcomplex, dat hier even de kop opsteekt. Of hij wil heel erg graag goede vriendjes worden met fractievoorzitter Slob, dat kan ook:

"Het wordt tijd dat de partij duidelijkheid geeft over deze zaak. ,,De partij dient dat op een heldere manier te brengen. De fractieleider in de Tweede Kamer is daar dé aangewezen persoon voor.'' Er moet snel wat veranderen, schrijft de CU-jongerenvoorzitter. ,,Want als dit de manier is waarop de partij met commotie omgaat, wil ik niet weten hoe de partij acteert tijdens echte crísis.''"
Dat willen wij ook niet weten. Wij willen dat deze partij uit de regering, het parlement en de gehele politiek verbannen wordt, net als alle andere godsdienstwaanzinnige politieke partijen. Geloven doe je maar in je vrije tijd en godsdienstwaanzinnigen mogen niets te zeggen hebben of krijgen over geestelijk gezonde mensen. Zo simpel ligt dat.

10-11-2007 13.46 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere