Heb je dan medicijnen voor gestudeerd

Stommeling Jones
Het 'Sportjournaal' is binnen de categorie zinloze en overbodige televisieprogramma's van de staatsomroep wel zo ongeveer het zinlooste en overbodigste.

Toch blijven wij er zappenderwijs weleens in hangen. Zo ook vanavond. En wat zagen wij? Beelden van de training van het Nederlands Elftal, dat kennelijk deze week weer een moeizame overwinning moet gaan behalen. Van der Sar in beeld, gezeur over zijn teenblessure en vervolgens iets in de trant van:

"Dan roept van der Sar de dokter bij zich. Ze praten even en de dokter gaat weg. Even later komt hij terug en geeft iets aan van der Sar die het in zijn mond steekt."
Oei. De spanning stijgt. Wat zou dat geweest kunnen zijn. Het interesseert ons geen reet, maar door een verkoudheid zijn wij aan de medicinale alcohol, dus zappen wij wat trager. Als gevolg daarvan horen wij het diepteïnterview met van der Sar, dat ongeveer als volgt ging:
"Interviewer: Wat gaf hij je nou?
Van der Sar: Een gevulde koek.
"
EEN GEVULDE KOEK. EEN GEVULDE KOEK.

Een gevulde koek dus. De teamarts van het Nederlands Elftal wordt door de keeper van het Nederlands Elftal als loopjongen gebruikt. Om EEN GEVULDE KOEK te halen. Die man heeft er een hele medische opleiding opzitten. Die man heeft dromen gehad. Die heeft ooit mensen willen genezen. Misschien wel het ultieme geneesmiddel tegen kanker of vaginale schimmelinfecties willen uitvinden. Hij is arts. Hij heeft ergens voor doorgeleerd. En dan mag hij voor de keeper van het Nederlands Elftal EEN GEVULDE KOEK gaan halen.

En rajenswat? Waarschijnlijk istie er nog trots op ook. Zijn hele medische opleiding? Stelt geen reet voor. Patiënten genezen, of met een beetje pech zien overlijden? Het maakt niet uit. Hij heeft EEN GEVULDE KOEK mogen halen voor de keeper van het Nederlands Elftal. Nog tot in lengte van jaren zal hij er op feestjes en partijen van getuigen. De uitslagen zijn allang vergeten. Misschien is het begrip Nederlands Elftal al in de vergetelheid geraakt. Maar die GEVULDE KOEK nemen ze hem nooit meer af. Als het ware.13-11-2007 22.46 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere