En het dan nog gek vinden als het misgaat

Vandaag gaan we een stukje textverklaring doen. De text die wij daar voor gebruiken staat op pagina 15 van het Stadsblad Utrecht en het bericht hoort eigenlijk thuis in de categorie 'Bezopen', doch daar mogen wij van uw en onze captain niet in posten, maar dat is een heel ander verhaal.

Zoals het hoort, geven wij u eerst het hele bericht. Daarna gaan wij het gedetailleerd doornemen. Daar gaat ie:

"Knorretje moet deuren sluiten

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft kinderdagverblijf Knorretje gesloten. Volgens wethouder Cees van Eijk was 'de veiligheid en gezondheid van de kinderen in dit kinderdagverblijf onvoldoende gewaarborgd.'.
De Inspectie Kinderopvang is de afgelopen maanden vaak bij Knorretje langs geweest. Zij constateerden bij iedere inspectie dat het kinderdagverblijf niet voldoet aan de wettelijke eisen. De eigenaar heeft bijna een jaar de gelegenheid gehad om orde op zaken te stellen, maar dat is onvoldoende gebeurd.
"

Als u nu al loedende kwaad bent, hoeft u niet verder te lezen. De rest leggen wij gaarne uit waarom men loedende kwaad zou moeten wezen.

Bent u er nog? Mooi. Daar gaan we. Eerst de kop: "Knorretje moet deuren sluiten". Reactie: dan zal Knorretje het daar wel naar gemaakt hebben.

Onze conclusie: als de summiere informatie uit het stadsbladberichtje klopt, had kinderdagverblijf Knorretje een jaar geleden al gesloten moeten worden.

Belangrijke vraag is nu, of er ook doden en gewonden gevallen zijn door dit opzichtig falen van de Inspectie Kinderopvang, en of de verantwoordelijken (waaronder kennelijk "wethouder Cees van Eijk") niet gewoon op staande voet ontslagen zouden moeten worden. Zo neen: en waarom dan wel niet? Nou?14-11-2007 19.18 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere