Biels & co als luisterboek

Helaas waren wij vanavond niet in de gelegenheid de presentatie van het luisterboek 'Biels & Co' bij te wonen. Hieronder plaatsen wij de uitnodiging, zodat u kunt zien wat wij gemist hebben. Ons recensieexemplaar is gelukkig al wel binnen, dus de recensie hoeft niet lang op zich te laten wachten. Maar goed, de uitnodiging dus:

Amsterdam, 12 november 2007

Theater Pepijn en Uitgeverij Rubinstein nodigen u uit voor de feestelijke presentatie van het luisterboek:

Biels & co

De radiostrip

biels als luisterboek
Ter ere van de verschijning van dit luisterboek organiseert Theater Pepijn in Den Haag op 15 november een bijzondere avond rondom het hoorspel Biels & co. De presentatie is in handen van Paul Haenen. Hij praat met betrokkenen en fans en laat fragmenten zien uit de door hem in 1975 gemaakte documentaire 51 minuten Ko van Dijk.

Het hoorspel Biels & co gaat over de beslommeringen op het gelijknamige aannemersbedrijf, de allerdagelijkste vermakelijke dialogen en spraakverwarringen van de werknemers en hun stralend middelpunt, de baas August Biels.

Deze onuitstaanbare en pedante, maar toch joviale Biels met zijn brullende lach is de unieke schepping van de scenarioschrijver Jan Moraal, maar wordt vooral tot leven gebracht door Ko van Dijk. Hij wordt omringd door Fiet Koster als secretaresse Eline ter Helle, Frans Koster als architect Koen – Pol - Polleman en Mathé Verdaasdonk als de anarchistische neef Evert Biels.

Biels & co, het vervolg van de hoorspelserie Koek en ei, werd opgenomen in Theater Pepijn en werd door de Avro uitgezonden tussen 1968 en 1973. Van de ongeveer 200 uitzendingen zijn helaas maar weinig professionele opnames bewaard gebleven. Op het luisterboek achttien afleveringen die werden uitgezonden tussen 4 oktober 1971 en 8 mei 1972.

Datum: 15 november 2007 – Plaats: Theater Pepijn, Nieuwe Schoolstraat 21-23, 2514 HT Den Haag - Aanvang: 20.30 uur - Toegang: gratis - Reserveren noodzakelijk, via 0900-4104104 (kassa). Zie ook www.theater-diligentia.nl.

De omslagfoto zou u overigens bekend kunnen voorkomen, doch dit terzijde.15-11-2007 22.07 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere