Aantal zelfmoorden onder jongeren kan hoger

Stommeling Jones
Het is dat wij niet suïcidaal zijn, want anders hadden wij allang zelfmoord gepleegd. Sterker nog: zelfmoord plegen is wel het laatste wat wij zouden doen.

Wij vinden echter dat iedereen het recht op zelfmoord heeft en het verbaast ons enigszins dat er niet veel meer jongeren zijn die genoemd recht opeisen. Misschien vinden ze het leven zo erg nog niet, of zo. Het aantal zelfmoorddadige jongeren kan veel hoger. Wij gaan dat zelf niet actief zitten stimuleren, maar zitten er ook niet mee.

De gristenstalinisten van de gristenunie wel, zo lezen wij in 'ChristenUnie wil nationaal preventieplan zelfmoord' (tip van Cyberbabe, waarvoor dank).

"DEN HAAG - Met een nationaal preventieplan moet het aantal zelfmoordpogingen onder jongeren worden teruggedrongen. Dat stelt de ChristenUnie in een rapport dat dinsdag aan minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) is aangeboden."
Waarom het aantal zelfmoordpogingen moet worden teruggedrongen, ontgaat ons volkomen, of het moest zijn omdat er zoveel mislukken. Dat is jammer en levert alleen maar gewonden op. Met een betere voorlichting op school, in de disco en op andere plekken waar jongeren komen, zou er hier al een hoop te winnen zijn. De leus: "Als je het doet, doe het dan goed". Mogen ze van ons gratis hebben.
"Het plan van de ChristenUnie bevat een aantal aanbevelingen, zoals een voorlichtingscampagne. Verder wil de partij dat de nieuwe Centra voor Jeugd en Gezin informatie gaan verstrekken over preventie tegen zelfmoord."
Tsja. Dat de "nieuwe Centra voor Jeugd en Gezin" iets nuttigs zouden gaan doen, lag toch al niet in de lijn der verwachtingen, dus dat kan er ook nog wel bij. De laatste zin van het stukje maakt duidelijk waar het echt om draait: censuur.
"De partij pleit ook voor een gedragslijn voor de media, omdat gebleken is dat berichtgeving over zelfdoding kan leiden tot navolging."
Benieuwd hoeveel suïcidale pubers we alleen al met dit stukje over de kling gejaagd hebben. En voor de overlevenden nog maar eens ons favoriete plaatje van minister André 'de grieziligste gristenhond van Nederland' Rouvoet (Jeugd en Gezin). Plaatje

20-11-2007 19.58 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere