Energie Direct probeert de kluit te belazeren

Meer dan een jaar geleden schreven wij 'Energie Direct, de hondelulle van de week'. Bijna een maand geleden schreef iemand bij dat stuk de volgende reactie:
"die verkoper is helemaal niet van energie:direct maar van een extern bedrijf, en tevens staan er van alle (energie)bedrijven negatieve berichten op het internet en is de klantenbehandeling bij energie:direct beoordeeld als zijnde de beste van alle energiebedrijven

Nick Reiniers,
Adviseur en persvoorlichting energiezaken
Consumentenbond Nederland
"

Wij wantrouwden die reactie onmiddellijk, wat wij ook hebben aangegeven, via de volgende text:
"– Wij geloven er geen barst van dat iemand van de consumentenbond het hier gaat opnemen voor energie direct en hebben de consumentenbond hieromtrent dan ook meteen een mailtje gestuurd. Wij zijn benieuwd naar het antwoord.

Uw captain. –"

Hierna kwam er nog een te wantrouwen reactie binnen, maar die sla wij hier even over. Wij ontvingen vandaag namelijk het antwoord van de Consumentenbond en dat luidt als volgt:
" Geachte heer Iglo,

Wij waarderen het dat u de moeite neemt ons op de hoogte te brengen van feiten of ervaringen die onze aandacht verdienen.
De heer Nick Reiniers, adviseur en persvoorlichting energiezaken, is ons niet bekend. Wij zullen uw melding doorsturen naar onze afdeling persvoorlichting zodat deze eventueel stappen kan ondernemen.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben."

Wij zijn altijd blij als wij gelijk krijgen, ook als we al zeker weten dat we het hebben. Van gelijk heb je per slot van rekening nooit te veel.

Op grond van het antwoord van de Consumentenbond nemen wij aan dat de volgende reactie bij eerdergenoemd stukje wel authentiek is:

"Geachte lezer van dit forum. Er heeft de afgelopen jaren geen woordvoerder bij de Consumentenbond gewerkt die Nick Reiniers heet. De bovenstaande reactie is niet van de Consumentenbond afkomstig.
Barbara den Uijl
woordvoerder Consumentenbond
"
Wij denken dat de gewraakte reactie afkomstig is van Energie Direct zelve en wij denken derhalve ook dat de hondelulle van Energie Direct op deze manier proberen de kluit te belazeren.

Als wij nu weer gelijk blijken te hebben, is het bij Energie Direct een erg amateuristisch zootje, maar wij moeten wel een slag om de arm houden, daar wij geen hard bewijs hebben. Aangezien we Energie Direct nog steeds een stelletje hondelulle vinden, gaan wij Energie Direct nu eens lekker niet om een weerwoord vragen. Dat zal ze leren.22-11-2007 19.27 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere