Hij was maar een stuntman, maar nu is hij dood

StommelingJones
Evel Knievel. Dood.

Wij hebben het sowieso nooit zo op stuntlieden, en al helemaal niet op Amerikaanse stuntlieden, want alle Amerikanen stellen zich sowieso überhaupt altijd en overal en vreselijk aan, dus die zijn als stuntlied geboren, wat niet telt, maar wel heel vervelend is, maar voor Evel Knievel maken wij een uitzondering, omdat wij dat altijd gedaan hebben.

Toen wij jong waren, wat lang geleden is, lazen wij 'Mad Magazine' of ook wel 'Mad', afhankelijk van hoe lang wij de voorpagina bekeken. In de 'Mad' kwamen wij Evel Knievel wel eens tegen. Vandaar dat wij wisten dat het een stuntman was. Of misschien ook niet. Misschien hebben we alleen wat jeugdherinneringen gecombineerd, doordat het hoogtepunt van de 'Mad' zo'n beetje samenviel met het hoogtepunt van Evel Knievel. We weten het echt niet meer.

Wij hebben ook nog een tijdje bij de Vivo en hoe de plaatselijke supermarkt zich ook mocht noemen (zo lang is het al geleden: de Vivo bestond nog) de Nederlandse 'Mad' gekocht, doch dit terzijde (misschien heette het toen trouwens al geeneens meer Vivo, maar wat doet het ertoe), maar dat doet niets af aan het feit dat hij dood is. Evel Knievel. Nooit geweten dat Evel niet zijn echte voornaam was. Robert Craig "Evel" Knievel" October 17, 1938 - November 30, 2007. Waaraan hij is overleden, staat er niet bij. Waar wij hem ons van moesten herinneren, trouwens ook niet.

Hij sprong met zijn motor over dingen. En dat overleefde hij dan. En dat was knap. En daarvan waren wij onder de indruk. Hij redde het soms niet. En dan brak hij allerlei botten. Die in zijn lichaam zaten. En die hij soms al eerder gebroken had. Misschien wel twee keer. En dan waren wij nog harder onder de indruk. En nu is hij dood.

"De herinnering blijft", zong Ben Cramer. Maar helaas. De herinnering blijft aan de naam. Evel Knievel. Maar eerlijk gezegd wisten wij niet eens hoe hij er uitzag. Tot wij hem op zijn eigen webzijde zagen. Als wij hem morgen op straat zouden tegenkomen, hadden wij hem met onze kennis van gisteren of zelfs maar een paar uur geleden niet eens herkend. Met onze kennis van nu zouden wij morgen, mochten wij hem tegenkomen, waarschijnlijk heel erg schrikken.

Maar nu is hij dus dood. Evel Knievel. "Hij heeft het voor ons gedaan", klinkt wel leuk, maar zelfs als het waar is: Wat dan nog?01-12-2007 00.24 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere