Nükleer enerji, hayır teşekküler

Plaatje
Sinds de jaren vijftig proberen onbetrouwbare lieden ons aan de kernenergie te helpen. Ze hebben daar zo hun redenen voor, waar wij hier niet nader op ingaan, daar wij ons aan het eind van de jaren zeuventig en in het begin van de jaren tachtig reeds uitgebreid opgewonden hebben en gehoopt hadden dat we na het mislukken van de Brede Maatschappelijke Discussie over kernenergie voorgoed van die flauwekul verlost zouden zijn.

Minister van der Hoeven (links) stelt de eerste deelnemer aan de 'hearing' over de evolutieleer voor
[[image:gracias.jpg::right:0]]Helaas heeft de godsdienstwaanzinnige ministerin van der Hoeven (u weet wel, dezelfde godsdienstwaanzinnige ministerin die het creationisme op de Nederlandse scholen wilde invoeren) het allemaal niet zo begrepen, met als gevolg dat zij heeft medegedeeld dat Nederland alsnog aan de kernenergie moet.

[[image:nej.jpg::left:0]][[image:nie.jpg::right:0]]Wij zouden ons daar heel erg over kunnen gaan opwinden, maar vooralsnog doen wij dat niet. Misschien zijn wij daar zelfs al te oud voor. Maar misschien ook niet. Voor het geval dat we toch weer moeten gaan protesteren en demonstreren, hebben wij onze collectie antikernenergiebuttons maar vast weer te voorschijn gehaald (wie wat bewaart, die heeft wat, per slot van rekening) en onze actieslaapzak bleken we ook nog te hebben, evenals onze rubberen actielaarzen.

[[image:neejapans.jpg::left:0]][[image:merci.jpg::right:0]]Mocht het zo ver komen dat we daadwerkelijk weer van onze luie reet af moeten, dan garanderen wij nu vast dat we ons in dat geval niet meer bij de geweldloze actievoerders zullen aansluiten.

[[image:spasibo.jpg::inline:0]][[image:thanks.jpg::inline:0]][[image:driete.jpg::inline:0]]02-12-2007 14.52 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere