Politiebond maakt geen vrienden

Stommeling Jones
'Topduels gaan niet door', aldus de AD (hm, was dat vroeger niet het Algemeen Dagblad? Waarom hebben ze die naam veranderd? Doch dit terzijde).

Bij deze "topduels" gaat het alleen maar om de voetbalwedstrijden Ajax-PSV en Feyenoord-AZ, waarbij Ajax en PSV allebei een moeizame periode doormaken, terwijl AZ momenteel op een geflatteerde achtste plaats staat. Wij zijn dan ook reuze benieuwd hoe lang Louis van Gaal nog trainer van AZ mag blijven, maar dat is een heel ander verhaal.

De genoemde voetbalwedstrijden gaan niet door omdat de politievakbond ACP een staking heeft uitgeroepen. De vakbond vindt namelijk dat politieagenten te weinig verdienen. Aangezien vrijwel iedereen in Nederland te weinig verdient, met uitzondering van politici, die namelijk helemaal niets verdienen, doch wel heel veel geld in hun loonzakje vinden (merk op dat wij in deze zin een kapitale grap, hahaha, uithalen door beide betekenissen van het woord verdienen te gebruiken), heeft de politievakbond ACP vast wel gelijk.

Door echter een staking uit te roepen rond een paar voetbalwedstrijden weet de politievakbond ACP zich weliswaar verzekerd van een hoop aandacht, maar haalt zij zich ook de vijandschap van een heleboel voetballiefhebbers (ook al zijn het dan maar fans van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ) op de hals.

De politievakbond ACP had het beter anders kunnen aanpakken. Als politievakbond maak je veel vrienden door geen zinloze bonnen uit te schrijven, bijvoorbeeld. De bond had kunnen aankondigen geen ene bon meer uit te schrijven voor de immens (of was het nou intens?) gehate Koos Spee. Aangezien al die bonnen alleen maar bedoeld zijn om de staatskas te spekken, voelt de staat een dergelijke actie meteen in de portemonnaie, of liever gezegd de schatkist, met als gevolg dat de bereidheid tot onderhandelen spoorslags zal toenemen.

Zodra de agenten hun zin hebben, gaan ze natuurlijk weer wel gewoon door met het uitschrijven van die klotebonnen, waardoor ze alle eventueel gewonnen sympathie onmiddellijk weer kwijtraken, maar dan hebben ze die sympathie tenminste eventjes gehad. Wij snappen trouwens niet dat er nog mensen zijn die überhaupt bij de politie gaan werken. Bij Dodewaard zongen wij in zovelentachtig al:

"Zorreg dat je erbij komt, bij de politie, bij de politie
Zorreg dat je erbij komt, bij de politie moet je zijn
Je staat voor lul voor honderdduizend mensen
Die je allemaal de Waal in wensen
Zorreg dat je erbij komt, bij de politie moet je zijn.
"
Dit lied vinden wij overigens in licht aangepaste vorm weer terug op Ajax Songs (A-F), waaruit maar weer eens blijkt dat de sympathie voor de gemiddelde mobieleëenheider er in dertig jaar niet groter op geworden is.

15-12-2007 13.38 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere