Belgen maken ruzie over miss België

Wij moeten altijd vreselijk lachen om Belgen die denken dat Belgisch en Nederlands dezelfde taal zijn. Wij moeten nog harder lachen om Belgen die onder elkaar ruzie gaan maken over het gebruik van Vlamobelgisch en Gallobelgisch, wat ze daar rustig Nederlands en Frans durven te noemen.

Vandaag moesten wij dus heel verschrikkelijk lachen, want wij lazen in het stukje 'Kersverse Miss België 2008 kan amper Nederlands- Wat vindt u ervan?' het volgende:

"Ze is 1,75 meter en haar grote hobby is reizen. Aan haar Nederlands moest ze nog wat bijschaven, dat wist ze zelf vooraf te vertellen en dat bleek ook nogal pijnlijk op de verkiezingsavond zelf."
De Gazet van Antwerpen wil graag weten wat zijn lezers hiervan vinden en zegt:
"De kersverse Miss België komt uit Hoei kan amper Nederlands. Wat vindt u ervan?"
. De respondent kan kiezen uit: Uw en onze captain zou uw en onze captain niet zijn als hij niet geprobeerd had te reageren. Zijn reactie luidde:
"Belgen spreken sowieso amper Nederlands, dus ik zie het probleem niet.

Cpt. Iglo, Nederland"

Kennelijk worden de reacties gemodereerd, want we hebben die van uw en onze captain er nog niet tussen zien staan, terwijl het nu toch al een kwartier geleden is dat hij ons mededeelde dat hij hem gegeven had. Nou ja, nu weet u het toch al, dus veel maakt het niet uit.

16-12-2007 09.14 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere