Gristenen willen cartoonrellen

Stommeling Jones
'Klacht tegen Dixons over reclamefolder', lazen wij. Wij hebben zelden te klagen over de reclamefolder van Dixons, dus wij waren reuzebenieuwd wie er een fout in gevonden had.

Welnu, dat viel tegen. Het bleek namelijk te gaan om een stelletje godsdienstwaanzinnige zielepoten (volgens ons zit hier een pleonasme in, doch dit terzijde) dat iets te zeiken had over een paar grappig bedoelde prentjes.

"[...]
In de folder, die maandag en dinsdag in heel Nederland wordt verspreid, staan zes cartoons over het kerstevangelie.

Tot nog toe dienen in elk geval de vereniging Bijbel en Onderwijs uit Amersfoort en de stichting Schreeuw om Leven een klacht in bij de RCC. De organisaties vinden dat de cartoons zoals die in de folder staan, te ver gaan. [...] "

"Voorzitter K. van Helden uit Urk van Bijbel en Onderwijs [... maakt een vergelijking met de cartoons in een Deense krant over de profeet Mohammed die wereldwijd rellen veroorzaakten. „Nu hebben we de cartoons over het christendom in Nederland.”"
Het ontbrak er nog maar aan dat hij persoonlijk de ruiten bij Dixons gaat ingooien. Nou ja, misschien gaat hij dat nog wel doen ook, maar dan stiekem. Wij hebben de folder overigens nog niet gezien, maar het onderstaande plaatje stond op de Dixons webzijde. Wij vinden het niet bijzonder grappig, maar ook niet bijzonder ongrappig en nu wij weten dat er godsdienstwaanzinnigen zijn die zich er aan ergeren, plaatsen wij het graag.Plaatje

17-12-2007 20.16 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere