Situatie, uitdaging, probleem

Wie niets weet kan zich nooit vergissen
Eén onzer zegslieden in het onderwijs heeft momenteel een vervelende situatie aan de hand met iemand die denkt dat hij de baas van onze zegsman is.

Onze zegsman denkt daar anders over, daar de 'baas' (of 'leidinggevende', zoals men tegenwoordig zegt) in quaestie niet meer is dan een van de vele (interim)managers die het onderwijs verzieken en zich alleen maar niet aan zijn afspraken houdt, maar daar gaat het nu niet om.

Het gaat er nu om, dat collega's, leerlingen en andere omstanders denken en zeggen dat onze zegsman een probleem heeft, terwijl hij slechts spreekt van een "situatie", die nog niet eens overgegaan is in een 'uitdaging'. Hij heeft ons uitgelegd hoe dat zit en hij blijkt gelijk te hebben. Ziehier de uitleg:

"Het verschil tussen situatie, uitdaging en probleem zit als volgt in elkaar. Een situatie is bijvoorbeeld dat ik op de stoep loop en in de verte een lantaarnpaal zie, die zich precies op mijn route bevindt. Ik loop gewoon door en de lantaarnpaal blijft gewoon staan. Er is nog steeds sprake van een situatie.

Dan besluit ik om eens te kijken wat er gebeurt als ik heel hard ga lopen, zonder van mijn route af te wijken. In dat stadium heb ik een uitdaging gecreëerd.

Als ik die uitdaging aanga, betekent dat, dat ik heel hard tegen de lantaarnpaal aan loop. Als de lantaarnpaal niet meegeeft, heb ik een probleem."

Volgens onze zegsman verkeert zijn baas inmiddels in het stadium van de uitdaging. "Ik hoop zijn lantaarnpaal te worden", aldus onze zegsman. Wij zijn benieuwd.

29-12-2007 13.15 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere