Koranfilm Stommeling Jones gaat niet door

Stommeling Jones
Terwijl Geert Wilders vrijwel dagelijks in de publiciteit is met zijn 'Koranfilm', hebben wij in alle stilte de voorbereidingen getroffen voor onze eigen koranfilm, waarbij wij het niet bij de koran wilden laten.

Het lag in onze bedoeling om in ieder geval een exemplaar van de koran en de bijbel te verbranden, om te beginnen, en om te pesten. Verder wilden wij de geschriften van zweefkees L. Ron Hubbard alsmede het volledige werk van Lou de Jong aan de vlammen prijsgeven. Van dat laatste hebben we overigens vrij gauw afgezien, nadat iemand ons erop gewezen had dat Lou de Jong en Lou de Palingboer niet een en dezelfde persoon waren.

Ook de heilige boeken van andere religies zouden aan de beurt komen, waarna wij in ene moeite door een stapel zweefkezerij van niet geringe omvang in de hens dachten te steken. Om het allemaal te filmen hadden wij al bijna een digitale camera aangeschaft, op kosten van uw en onze captain. Toen hij daar lucht van kreeg, heeft hij het project afgeblazen. De kniepkeutel.

Wij hebben nog overwogen om het dan allemaal op eigen kosten te doen, maar toen wij bij de plaatselijke ramsjwinkel eens gingen vragen wat die zooi alles bij elkaar eigenlijk moest kosten, kwamen wij tot de conclusie dat wij dan op zijn minst enige sponsoring nodig hadden. Bovendien hadden wij inmiddels enige doodsbedreigingen ontvangen, die wij zeer serieus moesten nemen, volgens de veldwachter. Verder hadden wij bedacht dat wij, zodra wij boeken zouden gaan verbranden, in dezelfde hoek terecht zouden komen als Adolf 'valt hier nog een boekje te verbranden?' Hitler, namelijk in de hoek van de boekverbranders.

Kortom: omdat wij nog niet dood willen en omdat die flauwekulboeken ons feitelijk geen reet kunnen schelen, hebben wij van onze koranfilm afgezien.

[NOOT VAN UW CAPTAIN:] Stommeling Jones geeft hier een onjuiste voorstelling van zaken. Toen hij zijn moeder aan de telefoon had en zei dat hij zelf misschien ook wel een koranfilm zou willen maken, zei zijn moeder:
"Zou je dat nou wel doen jongen? Krijg je daar geen problemen mee?"
Dat was genoeg en de rest is gelogen.05-01-2008 13.38 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere