Bushokje te sloop

StommelingJones
Bushokjes zijn al jaren een geliefd doelwit voor vandalen en andere mensen die graag bushokjes vernielen. Er zijn ook andere manieren om bushokjes kapot te krijgen en een daarvan is verwaarlozing.

In 'Bushokverwaarlozing' valt te lezen hoe het effectief verwaarlozen van een bushokje in zijn werk gaat. Na een rondgang langs de verschillende instanties die elkaar met het beheer van het desbetreffende hokje proberen op te zadelen verzucht de schrijver:

"Wordt vervolgd dus.
Het is toch van de zotte dat reparatie en schoonmaken van zo'n bushokje, een voorziening waar veel OV-ers (tientallen, honderden per dag?) gebruik van maken (en nu dus deels in de kou en de troep moeten staan) zolang op zich laat wachten?
"
Aangezien zachte heelmeesters stinkende wonden maken (of stinkende heelmeesters zachte wonden maken, weten wij niet en doet hier bovendien niet ter zake, maar we wilden de vraag toch even opwerpen. Gewoon, zomaar), lijkt het ons het best om het "Wordt vervolgd" gedeelte in te vullen door het bushokje zo snel mogelijk uit zijn lijden te verlossen.

Slopen die handel. Weliswaar zou de hoop dat er dan snel een vervangend bushokje komt te staan heel goed ijdel kunnen blijken, maar beter geen bushokje, dan een verwaarloosd bushokje. Je hoeft dan tenminste niet meer in spanning af te wachten wanneer die andere ruit er uitgaat, bijvoorbeeld. Als u toch bezig bent met het bushokje, neem die vuilnisbak dan meteen even mee, zodat men er geen troep meer omheen kan gooien. De troep wordt er niet minder om, doch het is dan tenminste logisch dat er troep ligt, daar er immers geen vuilnisbak staat.

En zoals u in het stukje kunt lezen: het gaat om de bushalte van de Q-liner bij de Van Kettwich Verschuurbrug (Groningen). Allen daarheen.10-01-2008 20.16 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere