Overheid moet eens ophouden met schelden

Wie niets weet kan zich nooit vergissen
Goed voorbeeld doet goed volgen, zeggen ze wel eens. Vandaar vermoedelijk dat men van mensen met een zogeheten voorbeeldfunctie verwacht dat ze, als ze dan toch een voorbeeld moeten geven, een goed voorbeeld geven.

Een leraar die door zijn leerlingen wordt uitgescholden en daar bezwaar tegen heeft, moet maar zien op welke wijze hij die leerlingen bestraft of laat bestraffen, maar één ding is uit den boze: terugschelden. Een leraar die leerlingen uitscheldt, krijgt daar grote problemen mee, als het goed is. Hij hoort op staande voet ontslagen te worden. Zoiets doe je namelijk niet, al was het maar omdat de relatie daarvoor te onevenwichtig is. De leraar staat boven de leerlingen, of hoort daar althans te staan.

Op dezelfde wijze hebben ouders meer te pikken van hun kinderen dan andersom. Dat levert vaak problemen op, aangezien de ouders nog wel eens de neiging hebben te vergeten dat ze ouder (in de zin van een van de ouders) zijn en dat ze weliswaar best een leuke band met hun kinderen zouden kunnen willen hebben, maar dat ze die kinderen tegelijk ook een beetje moeten opvoeden, of althans niet de gelijke van hun kinderen zijn of andersom.

De overheid heeft zichzelf op de een of andere wijze een voorbeeldfunctie toegeëigend. Heel naar allemaal, maar de hele staatsinrichting en dergelijke zijn tot stand gekomen zonder dat ons iets gevraagd is, wat ergens nog wel begrijpelijk is ook, aangezien het allemaal ver voor onze tijd gebeurd is, dus daar moeten we voorlopig nog maar even mee leren leven, wat niet makkelijk is, doch dit terzijde.

Over de voorbeeldfunctie hadden we net gezegd dat het gegeven voorbeeld dan ook een goed voorbeeld moet zijn dus nu geven we even een voorbeeld van een door de overheid gegeven voorbeeld, bijvoorbeeld (dat laatste bijvoorbeeld slaat eigenlijk nergens op, dus dat is een voorbeeld van redundantie, waar we het ook nog eens over moeten hebben, maar nu niet).

Het bedoelde voorbeeld bestaat eigenlijk uit een aantal voorbeelden bij elkaar en is verschenen onder de kop 'Lokaal gezag wil af van ‘zieke mentaliteit’'. Die kop kan alleen door de beugel omdat de woorden "zieke mentaliteit" kennelijk een citaat zijn. Het feit dat het zelfbenoemde lokale gezag het gore lef heeft op de stoel van de psychiater te gaan zitten en een deel van de mensen in wier dienst het lokale gezag hoort te staan, geestesziek te verklaren, kan daarentegen niet door de beugel. Het 'lokale gezag' moet gewoon zijn werk doen, zich verder nergens mee bemoeien en zijn bek houden.

Het feit dat het 'lokale gezag', het 'interlokale gezag', de 'landelijke overheid', 'de gemeente', 'de provincie', 'de staat' en andere sufkutten hun werk niet goed doen, vermoedelijk omdat ze het niet aankunnen, geeft die eikels nog niet het recht te gaan schelden. Dat er in genoemd NRCstuk duchtig gescholden wordt, maakt ons al boos. Als Stommeling Jones een school in brand steekt, omdat hij nu eenmaal dol is op brandende gebouwen, keuren wij dat niet goed, maar begrijpen wij wel waarom hij het gedaan heeft (als hij het doet om Meneertje Onfatsoen te pesten, begrijpen wij het trouwens nog beter, doch dit terzijde). Het maakt hem misschien tot een crimineel, daar het tegen de wet is, maar niet meteen tot een geesteszieke.

Daar wij zelf dol zijn op de betere fik, zijn wij wel eens wezen kijken bij een gebouw waar de vlammen uitsloegen en als de brandweer de zaak dan onder controle had, was de lol er gauw af. Wij begrijpen best dat de brandweer ook zijn werk moet doen, maar daarom hoeven wij het nog niet leuk te vinden. Wij zijn ook dol op de betere knokpartij, dus wij hebben ook wel eens vooraan gestaan in het publiek als de ME wat opgeschoten jongeren van de straat kwam rossen.

Wij zijn het eens met de gedachte dat je van andermans spullen afblijft en wie onze fiets steelt verdient de doodstraf, maar wij vinden niet dat 'de overheid' of 'overheidsvertegenwoordigers' een moreel oordeel over fietsendieven hoeven te vellen. Wij vinden fietsendieven bijvoorbeeld hufters, klootzakken, kankerteringtyfuslijers en nog zo wat, maar wie weet zijn er soms zelfs wel verzachtende omstandigheden. Lag het oude moedertje van de fietsendief op sterven, moest hij er snel naar toe, wilde hij ons best vragen of hij even onze fiets mocht lenen, waren wij toevallig niet in de buurt, heeft de fietsendief ervoor gekozen onze fiets dan maar te stelen, maar schaamde hij zich daar best voor, zoiets. Dan beginnen we zelfs al aan de rechtvaardigheid van de doodstraf te twijfelen.

Alles bij elkaar wilden wij eigenlijk alleen maar zeggen dat wij iedere keer dat wij in een stukje het woord 'hufterigheid' lezen, bloedgolven krijgen. Wij vinden namelijk onze stelende overheid de grootste hufters met de ziekste mentaliteit. De hondelulle. En wij mogen dat zeggen, want als opinieleiders hebben wij geen voorbeeldfunctie. Wij dragen alleen ons nuttige steentje bij aan de meningsvorming.12-01-2008 11.46 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere