Nieuwe generatie ontdekt Ome Cor's Show Duo

Banjo, mandoline, gitaar, trompet, ukelele, klarinet
Toen Ome Cor's Show Duo nog bestond, waren wij een grote fan. Wij hebben al zijn ceedees (in koor: "Aha, zijde gij da") en demoos, of misschien ook niet, maar wel een heleboel.

De muzieksmaak van het dochtertje van onze stagiaire is in ontwikkeling. De dubbelceedee van de Bonzo Dog Doo Dah Band is favoriet, op de voet gevolgd door het album 'Ace of Spades' van Motörhead. Ook met 'Clink, Clink, Another Drink' van Spike Jones and his City Slickers doe je haar een groot plezier. Wij zijn niet zo blij met het feit dat Stommeling Jones haar geleerd heeft hoe ze bij Youtube een filmpje nog een keer kan bekijken, want daardoor hebben wij de tune van de Fabeltjeskrant nu wel vaak genoeg gehoord en komt het lied van Bolke de Beer ("daar is ie weer, daar is ie weer") ons zo langzamerhand de strot uit.

Wij weten niet precies wanneer wij genoemd dochtertje voor het eerst iets van Ome Cor hadden laten horen (maar ze is al wel meegeweest naar de presentatie van de tweede CD van Caramba en toen kende ze hem al, dachten wij, doch dit terzijde). Deze week staat Joris Linssen op de voorpagina van de het Troskompas. Wij hadden niet op die foto moeten wijzen, of er althans niet bij moeten zeggen: "Kijk, Ome Cor". Toen wilde het kind namelijk meteen Ome Cor horen. Hierop lieten wij haar 'Ome Cor's Show Tune' horen, zoals aanwezig op de cassette 'Loflied op de frikandel'. Dat viel in goede aarde en ook de andere versies die wij probeerden, waren een succes, hoewel ze bij het begin van de liveversie op 'Alle 13 Knal!' begon te huilen, wat gelukkig ophield toen Ome Cor er zelf weer inknalde.

Doordat ze nu het dubbelklikken op de iBook ook onder de knie blijkt te hebben, schalt haar favoriete versie inmiddels al een paar uur achtereen door het pand. Wij hebben de ceedee 'Gezellig & intiem' ook al op haar uitgeprobeerd, waarbij 'Castor, Mijn Trouwe Herdershond' erg goed viel en het halverwege 'Vier Korte Regels' wel weer even genoeg geweest bleek te zijn. Je hebt er verder nix aan, maar we wilden het toch even doorgeven.13-01-2008 10.35 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere