Basterdsuiker zorgt voor commotie in Zutphen

Wij hebben oud en nieuw gevierd bij onze oudtante Griet in Zutphen (niet te verwarren moet oudtante Marie in Doetinchem, maar dat is een heel ander verhaal).

Bij dien gelegenheid zijn wij ons te buiten gegaan aan de oudhollandsche oliebollen, waarbij wij helaas op een bepaald moment kans zagen niet alleen de oliebol die wij wensten te eten ruimschoots te bepoederen, doch ook een belangrijk deel van het meubilair. Wij hadden vermoedelijk iets verkeerd gedaan.

Gekscherenderwijs merkte oudtante Griet op, dat wij haar een bus poedersuiker schuldig waren en wij hebben haar, even gekscherenderwijs, een zak basterdsuiker toegestuurd, want dat is toch hetzelfde. Wij hebben daarbij weer iets verkeerd gedaan, want bij navraag bleek, dat oudtante Griet ons pakje nooit ontvangen had. Wij hadden ons in het adres vergist en volgens haar hadden wij de basterdsuiker naar het gemeentehuis van Zutphen gestuurd.

Dat verklaart waarom er vandaag in Zutphen commotie, om niet te zeggen doffe paniek, ontstaan is rond een verdacht poeder in de postkamer. Een aantal mensen moest in quarantaine en de ambtenaren moesten de hele dag binnen blijven (ook het gemeentehuis in Zutphen heeft de beruchte witte ambtenarenstreep in de gang. U weet wel, die streep die verhindert dat de ambtenaren die iets later binnenkomen opbotsen tegen de ambtenaren die iets eerder weggaan. Doch dit terzijde.) De volgende keer zullen wij onze basterdsuiker iets beter verpakken en ook beter op de adressering letten.

[NOOT VAN UW CAPTAIN:] Volgens onze stagiaire zijn basterdsuiker en poedersuiker niet hetzelfde. Het is maar dat u het weet.05-02-2008 19.35 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere