Joran van der Sloot pleegt zelfmoord

Stommeling Jones
'Joran van der Sloot pleegt zelfmoord'.

Zomaar een kop. Zomaar een verzonnen kop zelfs. Wij kennen Joran van der Sloot niet en wij hebben sterk de indruk dat wij hem niet zouden willen kennen ook. Wij hebben echter wel van Joran van der Sloot gehoord en wij hebben ook meegekregen hoe Peter R. de Vries geprobeerd heeft hem aan de schandpaal te nagelen.

Wij weten ook dat er nu heel veel mensen zijn die Joran van der Sloot dood willen hebben en die bij het lezen van de kop 'Joran van der Sloot pleegt zelfmoord' zeer tevreden hebben geknikt en hebben gezegd: "Dat zal hem leren", of woorden van gelijke strekking. De woorden "iedereen wordt geacht onschuldig te zijn tot het tegendeel bewezen is" maken steeds minder indruk. Als je op televisie bent beschuldigd, ben je de lul.

Wij kunnen zo een aantal redenen noemen, waarom Joran van der Sloot op dit moment suïcidaal zou kunnen zijn geworden, of waarom ieder normaal mens in zijn positie zich al verhangen zou hebben, maar daar gaat het niet om. Waar het ons om gaat, is het volgende: wij zijn blij dat het rechtssysteem nog een beetje functioneert en dat Peter R. de Vries en zijns gelijken nog steeds niet bij machte zijn om daadwerkelijk lynchpartijen van de grond te krijgen, hoe graag zij dat ook zouden willen en hoe weinig het dit keer ook gescheeld heeft.

Als Joran van der Sloot inmiddels gelyncht blijkt te zijn, moet u in het voorafgaande zelf maar even de bijbehorende wijzigingen aanbrengen en zijn wij veel minder blij.06-02-2008 23.52 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere