Peter R. de Vries stelt zich aan in De Wereld Draait Door

Wij kijken nooit naar 'De Wereld Draait Door', want wij hebben een schijthekel aan de vooral door zichzelf zwaar overschatte presentator van dat programma, wiens naam wij gelukkig steeds vergeten.

Zojuist waren wij echter per ongeluk getuige van een kort fragment, daar het dochtertje van onze stagiaire de zapknop op onze afstandsbediening ontdekt heeft en deze te pas en te onpas al dan niet indrukt of loslaat, als u begrijpt wat wij bedoelen.

Wij kwamen in genoemd programma terecht toen men net een fragment vertoonde van het cabaret van 'Kopspijkers', waarin Peter R. de Vries op de hak genomen werd. Hij presenteerde een actiefiguur van zichzelf: "Hij kan alles wat ik ook kan. Staan, zitten, voor zich uit kijken". Na dit stukje kwam de echte Peter R. de Vries in beeld. Hij wenste niet te begrijpen dat de presentator, Matthijs van Nieuwkerk (shit, nog niet ver genoeg verdrongen die naam), vond dat Peter's hulpje met de verborgen camera, Patrick van der Eem, nogal onoprecht overkwam met zijn gejank voor de camera.

Dat moet zo'n Peter R. de Vries natuurlijk helemaal zelf weten, maar wat wij het leukste vonden, voor zover er iets leuks aan deze uitzending was, was dat Peter R. de Vries het helemaal niet leuk bleek te vinden dat Matthijs van Nieuwkerk maar heel even aandacht besteedde aan het een of andere boek. Wij konden zo gauw niet volgen over welk boek het ging, want het was maar heel kort en wij waren met iets anders bezig, maar dat was ook precies waar Peter R. de Vries zich zo druk over maakte. Hij bleek vooral ter promotie van dat boek in de uitzending te zitten en hij wenste zich vreselijk op te winden omdat Matthijs van Nieuwkerk zich niet aan de "keiharde afspraken" hield, althans volgens Peter R. de Vries.

Matthijs van Nieuwkerk deed alsof hij van niets wist, maar wij weten uit doorgaans betrouwbare bron dat hij zeer goed op de hoogte was. Peter R. de Vries kon de grap er niet van inzien en daar had hij wel een beetje gelijk in, want er was ook geen grap. Hij liet zich alleen wel heel erg kennen als een kleinzielig publiciteitsgeil baasje en daardoor was er uiteindelijk toch een grap. Volgens ons deed Matthijs van Nieuwkerk het expres. Heel erg expres zelfs. Na afloop van de uitzending heeft Peter R. de Vries hem vast wel de wind van voren gegeven en misschien zelfs wel een glas, karaf of vat wijn over hem uitgestort, maar daarmee heeft Peter R. de Vries de door hemzelf aan zijn eigen imago toegebrachte schade niet kunnen herstellen. Zelfs niet als er beelden van zijn.11-02-2008 20.21 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere