Maar wie was de vijfde dwerg?

Er is weer iemand overleden die door sommigen wel "de vijfde Beatle" werd genoemd.Aangezien er maar vier Beatles waren, is dat een beetje een rare benaming, maar goed. Als ze hem zo willen noemen, moeten ze dat helemaal zelf weten.

Bij de Marx Brothers ligt dat anders. Er waren er vier die in de films optraden (Groucho, Chico, Harpo en Zeppo) en de vijfde was Gummo.Plaatje(Van links naar rechts: Zeppo, Groucho, Chico, Gummo en Harpo)

En dan nu de vraag waar het om draait: wie was de vijfde dwerg? Volgens het sprookje waren er zeuven, die in de Disneytekenfilm 'Sneeuwwitje en de zeven dwergen' ('Snow White and the Seven Dwarfs') alle zeuven een naam gekregen hebben: Happy, Sneezy, Grumpy, Sleepy, Dopey, Doc en Bashful. In deze volgorde is Dopey de vijfde dwerg, maar voor hetzelfde geld is het eigenlijk een van de anderen. Wie was de vijfde dwerg? Geen idee, derhalve.

Bij de smurfen ligt het nog lastiger. Wie de vijfde smurf was, is vermoedelijk niet meer te achterhalen, al was het maar doordat de smurfen voor het eerst opduiken in het verhaal 'De fluit met de zes smurfen', zodat zich daar hetzelfde probleem voordoet als bij de dwergen. De honderdste smurf is dan weer wel exact aan te wijzen, maar dat is een heel ander verhaal.27-03-2008 09.50 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere