The Ministry of Silly Wankers

Stommeling Jones
Toen wij vanochtend lazen dat de godsdienstwaanzinnige en ook overigens volledig gestoorde 'minister' Hirsch Ballin een wet wilde introduceren om ketters tot de brandstapel te kunnen veroordelen, voelden wij ons eigenlijk geroepen daar iets over te zeggen.

Het was echter lekker weer en die wet was er nog niet, terwijl je bovendien niet te veel woorden aan zo'n gek moet vuil maken, volgens uw en onze captain. Wij dachten derhalve aan een stukje met als titel 'The Ministry of Silly Wankers', omdat wij in een onzer favoriete T-shirts   (John Cleese staat erop afgebeeld en de text luidt "The Ministry of Silly Walks") naar het jazzfestival in Breda zouden gaan. Dat van dat jazzfestival en Breda heeft er dus eigenlijk nix mee te maken, begrijpt u wel.

Toen wij terugkwamen uit Breda, alwaar wij ons met de voltallige redactie kostelijk geamuseerd hebben bij het kinderprogramma van het Combo Frits Landesbergen featuring Joke Bruijs op het Pleintje Veemarktstraat, waarbij het maar weinig gescheeld had of het dochtertje van onze stagiaire was daadwerkelijk geheel spontaan en onuitgenodigd het podium opgelopen, waar zij op het laatst, misschien uitgaande van de gedachte dat zij daar toch eigenlijk nix te zoeken had, van afzag, waren wij nog steeds van plan het eerdergenoemde stukje te schrijven.

Nadat wij echter onze epost getsjekt hadden, dachten wij daar anders over. Wij ontvingen namelijk het bericht dat de brief die door het 'ministerie' van de gevaarlijke gek Hirsch Ballin was verstuurd, ten eerste nooit verstuurd had mogen worden (wat wij ook al vonden) en ten tweede zelfs bij verschillende zakkenvullers (ook wel kamerleden genoemd) tot opschudding had geleid. De MOTIE VAN WANTROUWEN die de als 'minister' alsmaar mislukkende 'Hirsch Ballin' aan zijn broek zou moeten krijgen, alsmede de val van het kabinet, die nu al meer dan een jaar op zich laat wachten, zullen er ook nu wel weer niet komen.

Het moet ons echter wel van het hart dat een 'ministerie' dat zo onzorgvuldig te werk gaat, een 'ministerie' van hopeloze sukkels is. Een 'ministry of silly wankers' dus. En zo is, mutatis mutandis, het eerder aangeduide stukje er toch nog gekomen.03-05-2008 22.27 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere