Argusoog - Een andere kijk op de wereld

StommelingJones
Foto: deze man zweeft niet
Wij hebben nog niet zo gek vaak iets gezegd over de griezelige zweefkezen van Scientology.

Wij hebben de gevaarlijke gekken Isaac Hayes ('Dode kok in South Park') en John Travolta ('Wie rijdt de Nederlandse spelersbus?') in dat verband genoemd, maar meer ook niet. De even gevaarlijke en even geschifte, als het niet erger is, Tom Cruise hebben wij genoemd in 'Minister Vogelaar zwaar overspannen'.

De aanleiding om de 'scientology' weer eens te noemen kwamen wij geheel tegen onze zin tegen op Nujij.nl, in de vorm van 'kwam er werkelijk een einde aan het Naziregime?'. Gezien het feit dat wij in onze eerste woeste speculatie ook niet bepaaldelijk gestikt zijn en dat de godsdienstwaanzinnige neostalinisten die het in Nederland momenteel voor het zeggen hebben met onze vrijheid omspringen op een manier waar de nazi's voor terugdeinsden omdat ze niet wilden overdrijven, willen wij die vraag soms best met "Neen" beantwoorden.

Geïnteresseerd klikten wij door en kwamen toen terecht op de webzijde argusoog.punt.nl. Het stuk waarnaar wij in eerste instantie waren doorverbonden, 'Victory in Europe Day (Bevrijdingsdag)', bleek geraaskal van de bovenste plank, doorspekt met zweefkezerij. Tot zover hadden wij de link met 'scientology' nog niet gelegd, maar via de voorpagina van het desbetreffende log belandden we bij het stuk 'De wereld van de hersenkwakzalvers en farmacie'.

En toen was het mis. In dat stuk, dat wij slechts vluchtig bekeken hebben, daar wij al heel snel voelden waar het naar toe zou gaan, wordt Tom Cruise in positieve zin genoemd. Nu is Tom Cruise misschien best een redelijk acteur geweest (de enige film met hem die wij ooit uitgezien hebben, is 'Rain Man', doch dit terzijde), maar hij zit hoog in de 'scientology' en is in dier voege een van de gevaarlijkste gekken die die beweging in de aanbieding heeft. Rijp voor de psychiater. Vandaar waarschijnlijk dat hij zo tekeer gaat tegen psychiaters en psychiatrie.

"Argusoog - Een andere kijk op de wereld", aldus de titel van de desbetreffende webzijde. Wij kunnen dit slechts beamen.07-05-2008 09.11 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere