Nekschot gaat kabinet hopelijk de kop kosten

De deense vlag
Wij hebben wel eens een tekening van Gregorius Nekschot gezien en vonden er eerlijk gezegd niet zo veel aan.Vandaag lezen wij echter 'Cartoonist in de cel gezet' en de genoemde cartoonist blijkt de heer Nekschot te zijn. Wij citeren:
"Een tiental politiemensen is dinsdagochtend vroeg bij cartoonist Gregorius Nekschot thuis binnen gevallen, aldus cabaretier Hans Teeuwen, die met Nekschot sprak. ‘Ze hielden hem aan en namen zijn computer en zijn mobiele telefoon in beslag. Hij moest een nacht in de cel doorbrengen.’ Het Openbaar Ministerie bevestigt dat laatste. Nekschot, een pseudoniem, was donderdag zelf niet te bereiken."
Het stond op internet, dus het hoeft niet waar te zijn, maar van het godsdienstwaanzinnige neostalinistische Openbaar Ministerie van tegenwoordig kun je dit soort belachelijke acties wel verwachten, dus vooralsnog geven we Hans Teeuwen het voordeel van nauwelijks twijfel, zoals het zo mooi heet.
We lezen verder:
"Aanleiding is een aangifte uit 2005, hoogst waarschijnlijk die van het Meldpunt Discriminatie Internet. De fundamentalistische islamprediker Abdul Jabbar van de Ven had destijds via webfora opgeroepen bij het meldpunt te klagen over Nekschot. De tekenaar maakt al jaren met grove prenten allerlei ideologieën belachelijk, hoofdzakelijk de islam en ook Van de Ven persoonlijk. Het meldpunt zei te zijn overspoeld met mailtjes en drong bij het OM aan op een strafzaak."
"De fundamentalistische islamprediker Abdul Jabbar van de Ven". Die kunnen wij ons nog wel herinneren. Onze eigen columnist schreef over die godsdienstwaanzinnige, in 'Dracula versus weerwolf:
"EO-presentator Andries Knevel had in zijn praatprogramma de slordig bebaarde Nederlandse moslim Abdul-Jabbar van de Ven te gast. Dat weet ik dankzij het NOS-journaal, dat berichtte dat deze man (die zichzelf genoemd heeft naar een Amerikaanse basketballer: Kareem Abdul-Jabbar, zes keer kampioen in de NBA) Geert Wilders dood wenste. Het was natuurlijk pas nieuws geweest als deze figuur het overlijden van Geert niet gaarne gezien had. Dat had trouwens maar weinig gescheeld, want in het fragment zagen we hoe Andries 'ik wil bloed zien' Knevel hem de woorden in de mond legde, en toen bleek Appie nog niet eens te willen dat Wilders vermoord zou worden. Kanker was ook al goed."
Leuke jongen, die Appie. Laat ons overigens vaststellen dat noch een slechtgeschoren geestelijke dwerg, noch de gemiddelde godsdienst, de hulp van de heer Nekschot nodig heeft om belachelijk gemaakt te worden. Dat kunnen ze uitstekend op eigen kracht af, wat niet wegneemt dat het het goed recht van de cartoonist is om in zijn grove prenten alles en iedereen op de hak te nemen, zonder aanzien des persoons. Wij lezen verder:
"Na onderzoek werd dinsdag besloten tot een huiszoeking, zegt de woordvoerder van het OM nu. Nekschot werd gevangengezet ‘voor verhoor’. Het OM wil niet zeggen waarom Nekschot werd opgesloten. ‘Dat je wordt uitgenodigd op het bureau of een dagvaarding in de bus krijgt, kan ik me nog voorstellen’, zegt een verontwaardigde Teeuwen, die zich al enkele jaren inzet voor de vrije meningsuiting."
"Het OM wil niet zeggen waarom Nekschot werd opgesloten". Het OM wil waarschijnlijk dat de mondige burger, de cartoonist en de columnist, om maar eens een paar bevolkingsgroepen uit de gevarenzone te noemen, het signaal in één keer begrijpen: IN DIT LAND HOUD JE JE BEK, ANDERS WORD JE ZONDER OPGAAF VAN REDEN OPGESLOTEN.
"‘Het gaat er niet om wat je van de tekeningen vindt. Een nacht in de cel is onnodig. Pure intimidatie. Dat is Oost-Duitsland. Dit kan mij nu ook gebeuren. En jou ook.’ Volgens Teeuwen heeft Nekschot zich beroepen op zijn zwijgrecht. ‘Ik wil weten wie besloten heeft om hem vast te zetten. Wist minister Hirsch Ballin van Justitie ervan?’"
Wij gaan ervan uit dat de godsdienstwaanzinnige neostalinist Hirsch Ballin er niet alleen van wist, maar dat hij er ook nog persoonlijk de opdracht voor gegeven heeft.

Wij doen bij dezen dan ook een oproep aan de leden der Tweede Kamer der Staten-Generaal om de verantwoordelijke godsdienstwaanzinnigen, dus in ieder geval Jeepee Kreukel zelf en Hirsch Ballin, naar de kamer te roepen, de zaak te laten uitleggen en vervolgens het kabinet naar huis te sturen. Dat Nekschot dit godsdienstwaanzinnige neostalinistische griezelkabinet de kop moge kosten. Driewerf hoera!16-05-2008 09.44 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere