Brekebeen Balkenende en de gemeentekroket

Stommeling Jones als kamerclown
Balkenende is een eikel.Dat hebben we wel eens eerder gezegd en het is zo'n enorme open deur dat je haast zou vergeten dat hij behalve een eikel te zijn ook nog denkt dat hij politicus is.

De De Telegraaf van vandaag geeft deze politieke brekebeen die van vallen met kabinetten zijn beroep heeft gemaakt en van vallen met skateboards zijn hobby, vandaag paginagroot de kans om te liegen over hoe succesvol en geweldig hij wel niet is en hoe dom het Nederlandse volk dat maar ontevreden blijft terwijl het toch zo goed gaat met de politici.

"Kom", dachten wij, "laat ons eens kijken wat de Wikipedia over Jeepee Kreukel te zeggen heeft". Wat wij lazen, was niet bijster interessant, maar één ding viel ons op: voor zijn eigen belang opkomen heeft Jeepeetje het godsdienstwaanzinnige premiertje altijd al gekund. Leest u even mee, uit de tijd dat hij nog ergens in de gemeenteraad zat:

"Bekend uit deze periode is hij om zijn krokettenmotie uit 1993: de (nog steeds geldende) bepaling dat de gemeenteraadsleden recht hebben op een kroket als de raadsvergadering tot langer dan 11 uur duurt."
Het gaat bij Jeepee Kroket dus niet alleen om het vullen van zijn zakken, maar ook om zijn maag. Zou de belastingdienst deze beloning in natura hebben opgemerkt? Als een bedrijf zijn werknemers een kroket verstrekt, moeten de werknemers daar immers belasting over betalen. Zou dat bij politici ook zo zijn?

Het is natuurlijk wel zielig voor Jeepee Kroket dat die krokettenmotie tot op heden zijn enige prestatie gebleven is, maar het nog veel zieliger voor het Nederlandse volk, dat immers overwegend niet van die krokettenmotie meeprofiteert, maar wel nog steeds zit opgescheept met de slechtste premier die dit land ooit gehad heeft (en daarbij tellen we de perioden onder vreemde heerschappij gewoon mee, ruimdenkend als we zijn).17-05-2008 12.25 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere