Slaapzak

Noot van uw captain: onze redacteur en liveverslaggever Stommeling Jones heeft een jeugdherinnering. Misschien heeft hij er nog wel meer, maar deze heeft hij genoteerd.

StommelingJones
Jaren geleden zou ik voor het eerst alleen op vakantie. Het avontuur trok en ik zag mijzelf al rondlopen terwijl ik moeiteloos afrekende met agressievelingen, struikrovers en obers die mij teveel wilden laten betalen voor consumpties. Rambo met de rugzak, als het ware.

Ik wilde een wandeltocht gaan maken in de Franse provincie Bretagne, waar Astérix vandaan kwam en de plaatselijke bevolking Keltisch sprak en doedelzak speelde. Ik sprak geen Keltisch en speelde evenmin doedelzak, maar ik had wel een mondharmonica.

Onder de blote hemel slapen leek mij niet zoveel. Ik was bang voor vieze insecten en enge spinnen die over mijn gezicht zouden wandelen en ratten die aan mijn oren zouden knagen en ik had wel eens gehoord dat er in bepaalde delen van Frankrijk vooral 's zomers bijzonder veel gifslangen voorkwamen en ik wist niet zeker of Bretagne daar nou bijhoorde of niet, dus om het zekere voor het onzeker te nemen, besloot ik gewoon het ergste te vrezen. Kortom: ik had een tent nodig. En een rugzak. En een lichtgewicht slaapzak. En wat niet al.

Samen met mijn broer ben ik toen de boel wezen aanschaffen. Hij heeft altijd al een goede neus gehad voor kwaliteit en hoge prijzen. Toen ik aan het eind van mijn lijstje gekomen voor de aan te schaffen slaapzak de keuze had tussen een echt donzen voor ƒ 200,- en een moderne aluminium gevoerde slaapzak, die door de NASA was ontwikkeld, voor ƒ 50,- en mijn broer mij de dure adviseerde, koos ik dan ook de goedkope.

Daar heb ik op koude nachten in de Pyreneeën nog veel spijt van gehad. Toen begreep ik ook waarom Louis Armstrong bij zijn landing op de maan zei: "Een kleine stap voor de mensheid, maar een geweldige stap voor mij." Hij wist natuurlijk al dat hij het verschrikkelijk koud zou krijgen op de maan, in zijn NASA-slaapzak van vijftig gulden.15-10-2005 13.35 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere