Cpt. Iglo overweegt aangifte tegen MDI

De deense vlag
Gisteren schreven wij 'Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) zwijgt'.Merkwaardigerwijze hebben wij ook vandaag taal noch teken van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) ontvangen, met als gevolg dat wij, ongeduldig als wij zijn, er vandaag maar weer een mailtje tegenaangegooid hebben.

De gedachte heeft bij ons namelijk postgevat dat het eerste mailtje van het MDI een lelijke poging tot intimidatie zou kunnen zijn en als dat waar blijkt te zijn, gaan wij daar maar eens aangifte van doen, want daar houden wij niet van. Merk overigens op dat wij nog even de mogelijkheid openhouden dat het MDI zijn mailtjes verstuurt met een ondeugdelijk antwoordadres, zodat onze mailtjes gewoon niet aankomen. Ook houden wij er nog steeds rekening mee dat we in de boot genomen zijn. Hoe het ook zij, hier is ons recentste eposteltje aan het MDI:

"L.S.,

Eergisteren heeft u mij een mailtje gestuurd met de mededeling dat ik twee stukjes van mijn webzijde zou moeten halen.

Hierop heb ik u een mailtje teruggestuurd met daarin onder andere de vraag: "kunt u even heel duidelijk vertellen wat er volgens u precies strafbaar is aan deze uitingen?"

Tot mijn niet geringe verbazing heb ik daar niet meteen antwoord op gekregen, waarop ik u een nieuw mailtje gestuurd heb met het verzoek alsnog mijn vraag te beantwoorden en mij in ieder geval te laten weten of u mijn mailtjes ontvangen had.

Opnieuw heb ik niet per ommegaande antwoord gekregen. Dat kan een paar dingen betekenen, maar in alle gevallen ben ik niet blij. Mochten mijn mailtjes u gewoon niet bereikt hebben, dan is dat heel vervelend aangezien u in dat geval misschien al actie tegen mij aan het ondernemen bent, terwijl dat niet nodig is.

Wat nog vervelender is, is de gedachte dat mijn mailtjes u wel bereikt hebben, maar dat u ze gewoon niet beantwoord heeft. In dat geval lijkt het erop dat uw eerste mailtje niets meer of minder was dan een poging om mij te intimideren en ervoor te zorgen dat ik de u onwelgevallige uitingen zou verwijderen, terwijl daar geen goede reden voor was. Ik houd niet van intimidatie en zal, indien nodig, niet schromen aangifte tegen u te doen.

Natuurlijk hoop ik dat ik mij vergis, dat mijn mailtjes u wel degelijk bereikt hebben en dat er een heel goede reden is, waarom u niet ten minste heeft laten weten dat u ze ontvangen had. Gaarne ontvang ik derhalve per ommegaande een reactie. Rekening houdend met eerdergenoemde mogelijkheid dat u mijn mailtjes niet ontvangen heeft, plaats ik ook het onderhavige mailtje op mijn webzijde, in de hoop dat u het daar dan ziet staan en alsnog contact met mij opneemt.

Natuurlijk heb ik mij inmiddels een beetje georïenteerd en mij is gebleken dat er vrij veel tijd zit tussen een aangifte door het MDI en de uiteindelijke vrijspraak. Mede daarom lijkt het mij voor de hand te liggen dat u zo snel mogelijk mijn vraag ("kunt u even heel duidelijk vertellen wat er volgens u precies strafbaar is aan deze uitingen?") beantwoordt, daar ik dan kan beoordelen of ik de gewraakte teksten moet aanpassen of weghalen, dan wel ongewijzigd kan laten staan.

Hopende op antwoord,

Cpt. Iglo
"


12-06-2008 18.50 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere