Vergrijzing bestaat niet

Stommeling Jones als kamerclown
Nu de commissie Bakker het gepresteerd heeft om met niets beter te komen dan wat het neostalinistische godsdienstwaanzinnige kabinet Balkenende wil, moet het hoge woord er maar uit: vergrijzing bestaat niet.

Het is u misschien ontgaan, maar de 'babyboomers' die strax zogenaamd met zijn allen die vreselijke vergrijzingsgolf gaan vormen, zijn nu al vast begonnen met uitsterven. Het zal wel iets met de oorlog te maken hebben, maar terwijl hun ouders rustig voor zich uit vegeterend honderd en ouder zitten te worden, halen de meeste 'babyboomers' de huidige pensioenleeftijd van vijfenzestig niet eens.

Tegen de tijd dat de commissie Bakker de nieuwe leeftijd van zeuvenenzestig erdoor gedrukt heeft, zijn alle leden van de commissie Bakker zelf al dood, want die zijn ongetwijfeld eind vijftig, begin zestig. Over twintig jaar, als de laatste 'babyboomers' met pensioen kunnen, blijken die verse pensioensgerechtigden niet eens meer te bestaan.

Hun ouders, die de oorlog overleefd hebben, zijn dan pas honderd en kunnen nog twintig jaar mee. Hun kinderen, die in hun jeugd nog harder verwend zijn dan zijzelf, hebben er hun eerste hartaanvallen ook al op zitten. Hun kleinkinderen zijn dikke waggelende wezens, die de veertig niet eens halen.

Als je ratten een beetje hongerig houdt, worden ze ouder dan wanneer je ze altijd maar geeft wat ze hebben willen. Als je ze vetmest, gaan ze nog eerder dood. Daar zal het wel mee te maken hebben. Maar goed: als het doornemen van de overlijdensadvertenties uw hobby is, moet u eens op de leeftijden letten. Er zijn er tegenwoordig erg veel van tussen de 58 en de 64 die gaan. Die gaan echt niet meer vergrijzen, dacht u wel?16-06-2008 23.54 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere