Onze Russische vrienden zijn blij

Stommeling Jones
'РОССИЯ - В ПОЛУФИНАЛЕ!!!'.Aangezien u zelf gekeken heeft, of iemand kent die zelf gekeken heeft, of door iemand die iemand kent die zelf gekeken heeft op de hoogte bent gesteld, wist u dat al, maar het is toch wel leuk om het ook eens in het Russisch bevestigd te zien.

De voorgaande keren dat wij hier vanaf het balkon van de redactievilla hebben staan toeteren, kwamen wij nauwelijks over andermans getoeter heen, maar vanavond konden wij constateren dat het geluid van zo'n signaalhoorn nog verrassend ver lijkt te dragen en heel fraai echoot in een overigens stille nacht. Er zijn bij ons in de buurt niet veel fans van Rusland, schijnt.

Wij zijn vermoedelijk zelfs de enige fan. Het is toch wat. Maar goed. De inleiding van het stukje luidt verder:

"Забив два мяча в дополнительное время в ворота Голландии, сборная России впервые в своей истории вышла в полуфинал чемпионата Европы."
Wij hebben Guus Hiddink altijd al vrij hoog gehad hebben zitten, als u begrijpt wat wij bedoelen, en dat wordt er nu zeker niet minder op: "впервые в своей истории". Jawel. Als het aan ons ligt, wordt Rusland Europees Kampioen en als het niet aan ons ligt gelukkig ook.

Het is jammer voor het Nederlands Elftal, maar het zat er gewoon niet in. Wij vinden het al heel mooi dat die jongens de poule doorgekomen zijn en dat wij gelijk hadden toen wij voorspelden dat Van Nistelrooij gelijk zou maken (dat wij er voor wat betreft het tijdstip eenenveertig seconden naast zaten, konden wij niet helpen en wat wel een komisch neveneffect, daar onze stagiaire ons net zat te vertellen dat wij geen verstand van voetbal hadden toen hij wel scoorde, doch dit terzijde).

Dat wij er tot en met (jawel) de 2-1 nog alle vertrouwen in hadden ("We moesten sowieso nog een keer scoren om te winnen, dus als we nu gelijk maken, winnen we gewoon het penantiesnemen"), zij ons vergeven. En zo niet dan niet, want wij zijn toch voor Goes Chiddink (waarbij de G wordt uitgesproken als in "Go Ahead" en de Ch als de eerste ch in "charismatisch"), dus wat maakt het uit. En nu aan het bier.21-06-2008 23.58 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere