Nieuwe bevindingen van Drs. Kopsterk

Drs. Kopsterk
Als echte wetenschapper werd drs. Kopsterk eerlijk gezegd verteerd door twijfels na de uitschakeling van Oranje. Was de bondscoach dan toch niet zo geniaal als alom wordt beweerd?Had Guus Hiddink na afloop van de wedstrijd immers niet gezegd, wij citeren: “Wie de wedstrijd ziet, kan analyseren dat wij op alle fronten superieur waren. Technisch, in de passing, fysiek, maar ook op tactisch gebied waren wij oppermachtig. Het is ongelofelijk dat je in alle componenten van de wedstrijd zoveel beter bent.”? Als spelers technisch en in de passing tekort schieten, dan treft de bondscoach daarvoor geen blaam. Maar is hij niet juist de eerstverantwoordelijke voor de tactiek en de fysieke gesteldheid van zijn spelers? Hiddink maakte de twijfels over het tactisch inzicht van het genie Van Basten nòg groter door te stellen: “Het enige wapen dat ze hadden, waren de vrije trappen”. En, over de wissel in de rust van Van Persie voor Kuijt: “Toen werd het voor ons nòg gemakkelijker, omdat zij aan de zijkanten toen heel statisch speelden”. De doctorandus had zich inderdaad al afgevraagd waarom de linksbenige schaduwspits Van Persie op rechts werd neergezet, en even later de rechtsbenige middenvelder Afellay als linksvoor werd ingebracht, waarna er geen fatsoenlijke voorzet meer te zien viel.
Na een nachtje academisch slapen is de doctorandus echter al zijn twijfels kwijt. Het echec ligt vanzelfsprekend niet aan de uitmuntende bondscoach, maar voor 100% aan de spelers! Zij zijn eenvoudigweg niet capabel genoeg om de onnavolgbare genialiteit van dhr. Van Basten te doorzien. Hij had hoogswaarschijnlijk briljante gedachten bij zijn opstelling, wedstrijdtactiek en wissels, maar de spelers waren gewoonweg onmachtig de diepere betekenis hiervan te doorzien. Van hun pogingen de lumineuze ideeën van hun mijlenver boven hen verheven coach te doorgronden, raakten zij zò vermoeid dat hun fysieke en mentale weerstand er danig door werd aangetast. Met de uitschakeling als resultaat.

Gezien zijn nieuwe bevindingen werkt de doctorandus nu aan de opzet van een diepgaand onderzoek naar een doorwrochte hypothese voor het tekortschieten van de spelers. Meer nieuws volgt.

23-06-2008 14.39 | Door: Drs. Kopsterk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere