Hypothese: 'De Oranjespelers zijn mietjes'

Drs. Kopsterk
Als echte wetenschapper heeft drs. Kopsterk (voetbaloloog en directeur van een vooraanstaand pseudologisch onderzoeksbureau) een hypothese opgesteld waarnaar hij de komende drie jaar onderzoek hoopt te gaan doen, dit in het belang van het Nederlandse voetbal in het algemeen en van de Nederlandse economie in het bijzonder.Subsidieaanvragen bij de Europese Unie en bij de ministeries van OC&W, VWS, EZ en Algemene Zaken zijn in voorbereiding.

De hypothese van drs. Kopsterk luidt als volgt: “De Oranjespelers zijn mietjes”. Aangezien de doctorandus inmiddels heeft vastgesteld (zie eerdere berichten op deze site) dat de oorzaken van de tegenvallende prestaties van het Nederlands elftal natuurlijk onmogelijk bij de geniale bondscoach gezocht kunnen worden, moet de verklaring bij de Oranjespelers zélf liggen. Welnu, zij hebben inderdaad blijk gegeven van een zéér twijfelachtige mentaliteit en fysieke gesteldheid. Al na twee toernooiwedstrijdjes zag de verbluffend sterke bondscoach zich genoodzaakt de tere spelers van zijn A-team een gehele wedstrijd rust te gunnen - kennelijk zaten ze er mentaal en fysiek toen al vol-ko-men doorheen. De rustperiode van zeven dagen bleek jammerlijk genoeg véél te kort, want tegen het einde van de wedstrijd tegen de geamputeerde Sovjet-Unie (waarvan de spelers na hun laatste wedstrijd tegen Zweden maar liefst twéé volle dagen rust hadden genoten) vielen de Oranjespelers van ons fragiele A-team bijkans om van vermoeidheid en was honger naar de bal ver te zoeken.

En dat terwijl de doctorandus ex-amateurvoetballers kent die vroeger, toen zij dezelfde leeftijd hadden als de Oranjespelers van nu, er hun hand niet voor omdraaiden om maar liefst vier wedstrijden in één weekend te spelen. Iets waar bedoelde amateurvoetballers destijds niet eens voor betaald kregen, dit in tegenstelling tot de mentaal en fysiek onmachtige Oranjespelers van nu. Bedoelde amateurvoetballers hadden slechts een flinke trek in de bal en enkele bladen bier nodig om op de been te kunnen blijven. De week erna gingen ze gewoon de wei weer in om wederom vier wedstrijden in de zuigende modder te spelen – zònder noemenswaardige training tussen de acht wedstrijden in.
E.e.a. roept het sterke vermoeden op dat de Oranjespelers dit EK faalden doordat zij mietjes zijn. Vooruitlopend op de wetenschappelijke bevestiging van deze hypothese doet drs. Kopsterk daarom nu al enkele aanbevelingen om Oranje in 2012 wél tot aan de halve finale te brengen:

# Aangezien de KNVB een Europees kampioenschap véél belangrijker vindt dan een Wereldkampioenschap (dhr. Van Basten mocht het WK 2006 immers gebruiken ter oefening voor het EK 2008), verdient het aanbeveling het Nederlands elftal terug te trekken uit de kwalificatiereeks voor het WK 2010. De spelers krijgen dan twee jaar extra rust, zodat ze wellicht een ietsiepietsie beter uitgerust aan voor het EK 2012 kunnen beginnen. De EK-kwalificatie kan dan worden overgelaten aan het B-team, dat volgens de heren M. van Basten en J. Cruijff immers geen B-team maar een tweede A-team is.

# De besparing op de organisatiekosten rond de WK-kwalificatiereeks die hiermee bereikt wordt, dient te worden benut om gedurende vier jaar een tropisch eiland in de Pacific (inclusief palmen) af te huren, alwaar de A-spelers tot aan het EK van 2012 in hangmatten kunnen rusten, dit ter optimalisering van hun arbeid-rust-verhouding. De fouten van het huidige EK (zoals overbelasting al na twee wedstrijden) dienen immers vermeden te worden.

# De KNVB dient bij de UEFA te pleiten voor wijziging van de regels: 1. Een EK-selectie dient te mogen worden uitgebreid tot 84 spelers; 2. Per wedstrijd moeten 55 wissels worden toegestaan. Dit opdat na elke 15 minuten speeltijd het gehele elftal vervangen kan worden, zodat de spelers niet oververmoeid raken (met alle risico’s voor de kwetsbare fysieke gesteldheid van dien).

# De KNVB dient bij de UEFA te pleiten voor een andere opzet van het EK-toernooi, waarbij er tussen opeenvolgende wedstrijden van een team tijdens het EK een rustperiode van zes tot acht maanden in acht wordt genomen.  

# In de rust van elke EK-wedstrijd dient de KNVB een Hollandse artiest in de kleedkamer te laten optreden, dit ter versterking van de teamgeest. Voorts dienen de spelers vòòr aanvang van elke speelhelft luidkeels en synchroon “We vreten ze op!” te schreeuwen, dit ter verhoging van de mentale weerbaarheid.

# De oranje tenues dienen te worden vervangen door roze tricots en idem kousen, waarin onze Hollandse mietjes zich prettiger zullen voelen, wat het spelpeil weer ten goede kan komen. Uiteraard dienen de broekjes dan ook vervangen te worden door roze tutu’s. Het traditionele schoeisel dient hiernaast vervangen te worden door spitzen (punteren mag).

# Bij het volgende EK is het voor de KNVB aan te bevelen de selectie niet langer te laten verblijven in aftandse jeugdherbergen als het Beau Rivage in Lausanne (slechts vijf sterren). De doctorandus pleit voor het volledig afhuren van het Burj al Arab, het enige zevensterrenhotel ter wereld, gelegen in Dubai (VAE), opdat de gevoelige mentale conditie van de Oranjespelers niet al te zeer op de proef wordt gesteld. Vervoer van en naar de wedstrijden dient dan uiteraard niet per confectietoestel van Transavia te geschieden, maar per privé-Airbus-A 380 (vanzelfsprekend voorzien van rustbedden). Alle maaltijden dienen bereid te worden door de chef van het Catalaanse restaurant El Bulli, dat de afgelopen jaren steevast tot beste restaurant ter wereld werd verkozen.

# Aangezien de KNVB te weinig van wetenschappelijke inzichten gebruik maakt, dient de bond onverwijld drs. Kopsterk in te huren. Hij dient met name uitgebreide longitudinale voorstudies, volgens de methoden der participerende observatie, te verrichten naar de positieve effecten van een langdurige rustperiode op het door de KNVB te huren pacifische palmeneiland, alsmede naar de positieve effecten van een geheel verzorgd, langdurig verblijf in het voornoemde hotel te Dubai en naar de effecten die de maaltijden van El Bulli op de mentale geestesgesteldheid kunnen hebben. En, als belangrijke nevenstudie, dient de doctorandus participerend onderzoek te doen naar de effecten van véél, héél véél seks voor, tijdens én na de wedstrijd. Om de relevantie van laatstgenoemde studie zo groot mogelijk te laten zijn, dienen de laboratoriumomstandigheden een hoog realiteitsgehalte te hebben. De spelersvrouwen, en dan in het bijzonder mevrouw S. van der Vaart-Meis, dienen zich hiertoe beschikbaar te houden voor uitgebreide proefnemingen. Dit alles natuurlijk met het oog op het nationale belang.

Aanvullingen op vermelde onderzoeksopzet en lijst met aanbevelingen zijn welkom.

23-06-2008 16.54 | Door: Drs. Kopsterk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere