Groot feest: Bert Maalderink neemt ontslag bij NOS

Bert Maalderink is hier niet populair.Bert Maalderink is volgens ons nergens populair. Toen wij een paar minuten geleden plotseling een toename zagen in zoekacties op de woorden Bert en Maalderink, dachten wij dan ook meteen: "Hij zal toch niet ontslagen zijn?"

Welnu, hij is niet ontslagen, schijnt, maar hij heeft ontslag genomen: ' Maalderink neemt ontslag bij NOS'. Wat nog beter is, natuurlijk, want dan krijgt hij geen gouden handdruk mee ook.

De de Volkskrant geeft het geval Maalderink niet helemaal correct weer, maar dat komt doordat de de Volkskrant zelf een kutkrant is, die niet voor nix bekend staat als de Azijnbode. De ideale krant voor azijnpisser Maalderink eigenlijk. Want wat zegt de Azijnbode? De Azijnbode zegt: "Maalderink, bekend van zijn zeurderige stem en vasthoudendheid [...]". Dat van die zeikstem klopt wel, maar dat eindeloze gedram van die man zouden wij toch geen vasthoudendheid willen noemen. "Eindeloos gedram" komt meer in de buurt.

De laatste alinea van het Azijnbodestukje luidt:

"In de editie van Revu van deze week zegt Bert Maalderink: ‘Van collega’s hoor ik bijna niets over mijn reportages. Toch vreemd: 2 miljoen mensen kijken dagelijks naar het programma waarin ze worden uitgezonden (Studio Sportzomer, red.), maar níemand reageert erop.'"
Welnu, Maalderink: wij weten vrij zeker dat het grootste deel van die 2 miljoen mensen die dagelijks jouw gezeik hebben moeten aanhoren daarop gereageerd heeft op dezelfde manier als wij dat gedaan hebben: met bloedgolven, vloeken en wegzappen, niet noodzakelijkerwijs in die volgorde.

Dat van die vasthoudendheid had de Azijnbode trouwens letterlijk overgenomen uit het desbetreffende stukje op Revu.nl, waar wij ook nog lezen:

"Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport, laat weten nog niet te willen reageren."
Welnu. Wij reageren wel. Wij gaan uw en onze captain inlichten en hem vragen om de traditionele vrijdagmiddagborrel te vervroegen en van meer alcohol te doen voorzien, opdat wij dit heuglijke feit luidkeels kunnen vieren. Voor die tijd gaan wij een rondje toeteren op de redactiemotorfiets. Hoera! Hoera! Hoera!

Verder zijn wij van mening dat Mart Smeets het goede voorbeeld van Bert Maalderink zou moeten volgen, maar daar gaan wij op dit moment even niet verder op in, daar alleen het noemen van de naam Mart Smeets voldoende is om ons goede humeur aan te tasten. Bah. Gauw weer blij worden: "BERT MAALDERINK HEEFT ONTSLAG GENOMEN!" Dat helpt enorm.27-06-2008 14.57 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere