Persmededeling niet bedoeld voor publicatie

Bij het Openbaar Ministerie hebben ze niet zo goed begrepen wat internet is en hoe het werkt.Dat is de enige mogelijke verklaring voor het stukje dat wij aantroffen onder de kop 'Persmededeling niet bedoeld voor publicatie'. Neen, laten we vooral zeggen dat iets dat je zelf op internet pleurt niet bedoeld is voor publicatie. Of wacht: het was gewoon de bedoeling niet. Hun stagiaire heeft het gedaan.

Het is vast geen officier van justitie of zo, die dit geflikt heeft, want die weten per slot van rekening alles van internet, en zetten hooguit hun met kinderporno gevulde compjoeter aan de stoeprand. Maar goed, de volledige text luidt:

"Persmededeling niet bedoeld voor publicatie
dordrecht, 30 juni 2008

MK zitting 3 juli 2008: 3 minderjarige verdachten op zitting voor o.a. brandstichtingen Sliedrecht

Op donderdag 3 juli 2008 om 9.00 uur staan voor de meervoudige kamer van de Dordtse rechtbank drie minderjarige verdachten op zitting. Het gaat om twee 16 jarige jongens uit Sliedrecht en een 15 jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam. Hen worden meerdere brandstichtingen ten laste gelegd gepleegd in Sliedrecht in de periode eind 2007 en begin 2008. Bij de ten laste gelegde brandstichtingen was sprake van gevaar voor mensen en goederen. Tevens wordt hen meerdere diefstallen en een enkele vernieling ten laste gelegd.

De zaak wordt achter gesloten deuren gehandeld gelet op de leeftijd van de verdachten. Na de behandeling zal het OM haar eisen bekendmaken in een persbericht.
"
Waarom deze persmededeling niet bedoeld is voor publicatie ontgaat ons volkomen, of het moest zijn dat men nu al weet dat men donderdagochtend de sleutels niet zal kunnen vinden en derhalve de deuren niet zal kunnen sluiten, als men ze al weet te openen.

Hoe het ook zij: wij verwachten dat hier koppen zullen rollen, of althans dat de verantwoordelijke stagiaire een standje krijgt. Zo ga je niet om met staatsgevaarlijke informatie. Plaatje30-06-2008 15.47 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere