Roken kan leiden tot een langzame, pijnlijke dood

"Roken kan leiden tot een langzame, pijnlijke dood", lazen wij op een doosje sigaren.Nu is het een heel verschil of je sigaren rookt of sigaretten, maar laat ons eens aannemen dat geciteerde zinsnede op waarheid berust. Wat dan nog?

Het hele leven is sowieso niets anders dan een uiterst langzame manier van doodgaan, tenzij je geluk hebt en bijvoorbeeld onder een auto loopt, waarbij die auto dan niet moet stilstaan, want wie onder een stilstaande auto kan lopen is bijzonder klein van stuk, of het moet een heel hoge auto zijn. Van leven ga je dood, zo is het nu eenmaal.

De meeste mensen willen best graag een beetje een plezierig leven hebben, maar dat mag niet meer. De gezondheidsmaffia en de multinationals hebben de handen ineen geslagen, met als gevolg dat je tegen de klippen op gezond moet blijven om tot je dood te kunnen werken ten dienste van de economie. De gemiddelde middeleeuwse horige had meer vrijheid dan de moderne mens in de moderne maatschappij. Aangezien alles wat plezierig is, door de gezondheidsmaffia verboden wordt, ligt de gedachte aan zelfmoord voor de hand.

Wat dat betreft is de waarschuwing "Roken kan leiden tot een langzame, pijnlijke dood" op pakjes sigaretten en doosjes sigaren wel handig. De potentiële zelfmoordenaar weet hierdoor dat hij beter een literfles wodka aan de mond kan zetten dan een grote sigaar kan oproken. "Drank kan leiden tot een snelle pijnloze dood, als het alcoholpercentage maar hoog genoeg is", zou er dan op flessen wodka en dergelijke kunnen staan. En als je maar snel genoeg drinkt, natuurlijk. Anders ga je er niet dood aan en krijg je bijvoorbeeld last van je maag en je hoofd. Als je maar lang genoeg te weinig drinkt, kan ook drank leiden tot een langzame, pijnlijke dood en dat was de bedoeling niet.

Op de andere kant van het doosje sigaren stond trouwens: "Roken is dodelijk", wat voor de potentiële zelfmoordenaar een stuk aantrekkelijker is en waar ook de potentiële moordenaar zich door zou kunnen laten misleiden. "Hier, een sigaar, steek maar eens lekker op", sprak hij, waarna hij zich handenwrijvend, gniffelend en gnuivend terugtrok, wetend dat hij nu het enorme fortuin van zijn oom zou erven, zoiets.

Wij hadden dit doosje gekocht omdat wij tot een paar dagen geleden, toen wij via Hannover terugkwamen van een survivalweekend in de Ardennen (we hadden Stommeling Jones niet moeten laten navigeren) nog nooit van het merk Al Capone gehoord hadden en er bij de Duitse benzinepomp een doosje van gekocht hadden om cadeau te geven aan onze consigliere, zoals wij onze juridisch adviseur plegen te betitelen. Toen wij vanmiddag bij de sigarenboer waren, zagen wij daar dat het merk ook hier te koop is. Zodoende.

Dat maakt het ons trouwens mogelijk om de stijlen van de Nederlandse en de Duitse betutteling met elkaar te vergelijken, wat wij natuurlijk ogenblikkelijk gaan doen, want zo zijn wij. "Roken kan leiden tot een langzame, pijnlijke dood", stond er dus en op die plek schrijven de Duitsers: "Rauchen lässt Ihre Haut altern". Dat zegt echter niet zoveel, want waarschijnlijk hebben ze daar ook verschillende texten, zodat ze er vast ook wel eentje hebben die suïcidaal ingestelden erop attendeert dat ze zich beter dood kunnen zuipen dan dood kunnen roken.

Interessanter is de achterkant. Waar bij ons "Roken is dodelijk" staat, schrijven de Duitsers: "Rauchen kann tödlich sein". Leuk hè? En wat een verschil. In de Duitse vorm mist de waarschuwing, volkomen terecht, elke dreiging. Roken is namelijk niet dodelijk. Roken kan dodelijk zijn. Op de stoep lopen is ook niet dodelijk. Ook op de stoep lopen kan dodelijk zijn. Doodgereden worden daarentegen is wel dodelijk, daarom heet het ook doodgereden worden.

Maar goed. Wij roken dit doosje lekker op en geven het Duitse doosje aan onze consigliere, waarbij het ons nu opvalt dat het daarbij een doosje filtersigaren betreft. Filtersigaren? Nooit van gehoord. We gaan hem maar eens vragen of we er eentje mogen proberen, denken wij.12-07-2008 10.20 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere