Cavendish moet etappeoverwinningen teruggeven

Coors Classic, 1986
Wij ergeren ons al jaren aan al die wielrenners die wel aan de Tour de France beginnen, maar hem niet afmaken.Nu is het Cavendish. De man heeft vier etappes gewonnen en nu "geen puf meer" om door te rijden.

Dat is natuurlijk heel begrijpelijk en wij gunnen hem zijn extra vakantie voor Peking ook best, maar we vinden wel dat zijn vier etappeoverwinningen nu uit de boeken geschrapt moeten worden. Bovendien vinden wij dat hij het verdiende prijzengeld moet teruggeven. Wij stellen een regeling voor waarbij de prijzen pas achteraf worden verdeeld, zodat alleen degenen die de Tour ook uitrijden een prijs kunnen winnen.

Dit geldt niet alleen voor etappeoverwinningen, maar ook voor tussensprints, bonussprints en wat je nog meer aan tussentijdse prijzen zou kunnen verzinnen. De wedstrijd duurt per slot van rekening niet voor niets drie weken en bij het schaatsen win je ook niets als je toevallig na de eerste ronde van de tien kilometer op kop ligt in een wereldrecordtijd en tweehonderd meter verder over je eigen schoenveters struikelt of onderuitgaat over de vogelpoep. De idioten die bij een op televisie uitgezonden marathon wegsprinten om maar even in beeld te zijn en daarna zes uur nodig hebben voor de rest van de marathon, als ze hem al uitlopen, verdienen daar ook niets mee, behalve straf.

Wij kwamen hier onder meer op doordat Stommeling Jones al jaren claimt dat hij snellere rondetijden kon lopen dan Haile Gebrselassie in zijn hoogtijdagen op de tien kilometer op de baan deed. Wij zijn dat eens nagegaan en het bleek te kloppen, met dien verstande dat Stommeling Jones dan wel van start moest gaan in zijn achthonderdmetertempo en het dan hooguit twee ronden zou volhouden, alvorens doodop tegen de grond te slaan. In zijn vierhonderdmetertempo zou hij na de eerste ronde een nog grotere voorsprong gehad hebben, maar had hij de tweede ronde niet eens uitgelopen, doch we dwalen af.

Wat wij eigenlijk maar wilden zeggen, is dat de waarde van een etappeoverwinning door een renner die de ronde niet eens uitrijdt feitelijk nihil is. Knap hoor, je eindsprint plaatsen terwijl de rest nog een week verder moet, zoiets.20-07-2008 11.03 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere