Thomas Dekker stopt met wielrennen

Stommeling Jones
Thomas Dekker was tot voor kort een talentvolle wielrenner van wien gedacht werd dat hij misschien ooit de Tour de France zou kunnen winnen, of in ieder geval wel een paar etappes.

Thomas Dekker mocht dit jaar van zijn ploegleiding niet mee naar de Tour de France omdat hij niet in vorm zou zijn, of zoiets. Wij moesten echter meteeen denken aan de geruchten die al heel lang de ronde doen over Thomas Dekker en bijvoorbeeld Luigi Cecchini. Wij konden ons voorstellen dat de Rabobankploeg dit jaar niet opnieuw een renner wegens doping naar huis wilde hoeven sturen en er daarom voor koos om Thomas Dekker thuis te laten (daarbij even buiten beschouwing gelaten dat volgens ons het hele peloton stijf staat van de doping, doch dit terzijde).

Vandaag heeft de webzijde nrc.nl het stukje 'Profwielrenner Thomas Dekker ziet af van Spelen:

"Saint-Etienne, 25 juli. Profwielrenner Thomas Dekker heeft besloten volgende maand niet deel te nemen aan de Olympische Spelen, waar hij zou uitkomen in de wegwedstrijd en de individuele tijdrit.

Dekker, die deze week de Sachsen Tour rijdt, voelt zich niet in staat op topniveau te presteren. De 23-jarige Raborenner werd door zijn ploeg niet geselecteerd voor de Tour de France, omdat hij niet in vorm zou zijn. De werkelijke reden van zijn vormcrisis wordt echter veroorzaakt door een verstoorde verhouding tussen de toprenner en zijn team."

"De werkelijke reden van zijn vormcrisis wordt echter veroorzaakt door een verstoorde verhouding tussen de toprenner en zijn team". Goed, het is een beetje krom Nederlands, maar wij begrijpen dat de schrijver van het stukje denkt dat de "verstoorde verhouding tussen de toprenner en zijn team" de oorzaak van de vormcrisis is (of misschien zelfs de reden, maar op die subtiliteit gaan we nu even niet in). Wij zijn zo vrij het niet met de schrijver eens te zijn en vinden het heel verdacht.

Wij denken dat het iets met doping te maken heeft, want dat denken wij bij het wielrennen altijd. Gezien zijn prestaties van dit jaar moet die doping dan wel goed verkeerd gevallen zijn, waardoor de gedachte opkomt dat het voor Thomas Dekker wel eens helemaal voorbij zou kunnen zijn. Dit is derhalve het laatste seizoen van Thomas Dekker en Thomas Dekker stopt met wielrennen.

TOEVOEGING, 1 JULI 2009: Inmiddels is Thomas Dekker officieel betrapt. Zie 'Thomas Dekker betrapt op doping: je kon er op wachten'.25-07-2008 10.39 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere