Stalag Luft

Onze vaste columnist annex filmrecensent heeft de volgende text aan de door hem onderhouden filmpagina toegevoegd, in de categorie 'Leuke films':
"

Stalag Luft

Stephen Fry is Wing-Commander Forrester, die zichzelf de codenaam 'Big F' heeft aangemeten. Hij meet zich wel meer aan, dus niet iedereen is even goed bevriend met hem. De suggestie dat die F niet per se voor Forrester hoeft te staan ligt voor de hand. De film is te beschouwen als een soortement kruising tussen 'The Great Escape' en 'Animal Farm' (dat zegt ook iemand op imdb.com, maar ik was er zelf ook wel opgekomen, want het ligt nogal voor de hand), terwijl 'Big F' soms iets heeft van Captain Mainwaring op zijn arrogantst domme momenten. Ontsnappen doe je met stijl, alles moet normaal lijken en als je een stomp in je maag krijgt, moet je Duits spreken, maar soms toch maar liever niet. De film als geheel is leuk en er zijn een paar briljante momenten. "Zwei Leute und ein Lieferwagen".
"


30-07-2008 00.37 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere