Slapende Chinezen

Op O Cabuloso Destina troffen wij een stukje aan over de siesta (of siësta, zoals sommige mensen spellen) en dan met name de Chinese variant.Het heet 'Siesta Fu' en de text is van veel minder belang dan de foto's. Laat die text eigenlijk maar zitten en bekijk meteen de foto's. U kunt natuurlijk ook meteen naar de webzijde gaan waar de foto's vandaan komen, te weten www.sleepingchinese.com.

Chinezen blijken altijd en overal te kunnen slapen, daar komt het zo'n beetje op neer. Wij kijken daar niet echt van op, want uw en onze captain kan dat ook, terwijl hij niet eens Chinees is. Hij eet het wel graag, maar dat is een heel ander verhaal en levert ook niet van die leuke foto's op.

De woordspeling 'Siesta Fu' hadden wij pas door toen we een Oosterse term wilden verzinnen voor de slaapkunst van uw en onze captain (die wel eens claimt de zwarte band te hebben in Origami, Ikebana en Shiatsu). Wij hadden niet meteen gezien dat het een grapje was met 'Kung Fu' en siësta. Nu wel. Het is helaas niet de term die wij zochten.

Uiteindelijk maken wij er Nemoeritai (Nemuritai in de Engelse spelling) van, hoewel dat Japans is en geen Chinees. Eigenlijk klopt er ook geen moer van, maar als we nog langer doorzeuren is de grap er wel helemaal af.30-07-2008 13.26 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere